Bayrampaşa Belediyesi'nin, Caprice'nin yapıldığı 50 milyon liralık arsayı dolandırıcılıktan tutuklanan Fadıl Akgündüz'e 5000 TL'ye kiraladığı, imara göre 'park' olması gereken arsanın rant alanına dönüştürüldüğü iddia edildi.
Meydan gazetesinde yayınlanan habere göre, nitelikli dolandırıcılıktan tutuklanan Fadıl Akgündüz'ün 6 yıldır bitiremediği Caprice Gold Oteli ile alakalı skandallar bitmek bilmiyor. Akgündüz'ün yaklaşık 1 milyar lira vurgun yaptığı ileri sürülen Caprice Gold Oteli'nin ruhsat izninin hangi kriterler ölçüsünde verildiği tartışma konusu. Bayrampaşa Belediyesi'nin imar planlarında 'park' olarak görünen ve halkın kullanımına açık olması gereken 6 bin 800 metrekarelik araziyi, 2009 yılında dönemin Bayrampaşa Belediye başkanı ve halen AKP İstanbul Milletvekili olan Hüseyin Bürge döneminde Caprice Gold'a kiraladığı ortaya çıkmıştı. Değerinin yaklaşık 50 milyon lira civarında olduğu tahmin edilen arsanın aylık 5000 lira gibi bir bedelle 30 yıllığına kiraya verilmesi ise Akgündüz'ün projelerinin önünü açmıştı.
PARK GÖZÜKEN YERDE CAPRİCE
Park alanının 30 yıllığına kiraya verilmesi ve imara aykırı inşaat yapılması hakkında konuşan belediye yetkilileri, "Orası parka uygun değildi. Park yapılsaydı da zaten çok kullanılmayacak, atıl kalacaktı diye kiraya verildi. Kiralama belediyenin menfaatine oldu. Belediye 30 yıllık kiralama bedelinin tamamını aldı." savunmasını yaptı.
Piyasayı yaklaşık 1 milyar lira dolandırdığı ileri sürülen Akgündüz'ün devremülk sattığı Caprice Gold Oteli'nin açılışını dönemin AKP Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner yaparken birçok siyasetçi, din adamı ve ünlü sima da Akgündüz'ün yanında boy göstermişti.
REKOR CEZA GELEBİLİR
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin rapor yazdığı Caprice Gold Oteli'ndeki usulsüzlüklerden dolayı Fadıl Akgündüz ve akrabalarına rekor ceza gelmesi bekleniyor. Kanunun öngördüğü inşaat tamamlama süresini 3 yıl geçen Caprice Gold'a, yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira kadar idari para cezası verilmesi bekleniyor.
1 GÜNLÜĞÜNE DAİRE SATMIŞ
Akgündüz'ün Caprice Gold'daki devremülkleri birden fazla kişiye satarak piyasayı dolandırdığı ileri sürülüyor. Kanuna göre bir devremülk en az 15 günlüğüne kullanım hakkıyla satılabiliyorken Akgündüz'ün kanuna aykırı olarak 1 günlük kullanım hakkıyla devremülk satışı yaptığı, böylece bir odayı 365 kere sattığı iddia ediliyor. CİHAN