Ankara’daki otobüs faciasında, Makine Mühendisleri Odası’ndan görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi heyeti, kamera görüntüleri ve otobüs üzerinde incelemelerini tamamladı. Heyet, aracın mekanik incelemesinde bütün aksamlarının kusursuz çalıştığını belirledi. Şoförün “Frene bastım, durduramadım” ifadesi nedeniyle otobüste defalarca uygulama yapan bilirkişiler, fren sisteminin de düzgün çalıştığını ifade etti. İlk incelemelere göre faciada hatanın şoförde olduğu, kamera görüntülerinin de bunu desteklediği savunuldu. Otobüsün ani hareket etmesi nedeniyle şoförün önünden geçen bir yolcuyu ezmemek için direksiyonu sağa kırdığı ve 10 saniye içinde durağa dalarak insanları ezdiği kaydedildi.
Soruşturmayı yürüten Ankara savcılığı, bilirkişilerin raporlarını tamamlamasının ardından şüpheli şoföre olay yerinde tatbikat yaptırılacak. Savcılık kaynakları şikâyetçiler ve görgü tanıklarının da katılımıyla yapılacak tatbikatla dosyada açık nokta bırakılmayacağını belirtti. Kaza sonrası delillerin karartılabileceği üzerinde duran savcılık, otobüsün başına bir polis görevlendirdi. Otobüse savcılık kararı olmaksızın kimse yaklaştırılmıyor. Öte yandan, cezaevine gönderilen şoför E.A. avukatı aracılığıyla tutukluluğuna itiraz etti.
100'ER BİN TL TAZMİNAT
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, EGO otobüsünün Dikimevi’nde karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100’er bin TL, ayakta tedavi görenlere de 10’ar bin TL ödenmesini oy birliğiyle kabul etti.