"Zehir zıkkım yesinler"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 25 2016
Zongukdak'ta ücret alamadıklarını öne süren 85 işçinin geçen hafta başlattığı ocaktan çıkmama ve açlık grevi 7'nci günde de sürdürüldü. Eylemde rahatsızlanan 20 işçi hastaneye kaldırılırken, 65 işçi eylemini sürdürüyor.
Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 245 maden işçisi, 4 aydan bu yana ücret gerekçesiyle geçen 4 Nisan'da iş bıraktı.
İşçiler, 13 Nisan'da kayyım atanması üzerine ücretlerinin ödenmesi için eylemler yapmaya başladı. Seslerini duyurmaya çalışan işçilerden 85'i, geçen Çarşamba akşamı maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı.

İşçiler, eylemlerini bir gün sonra açlık grevine dönüştürdü. Geçen 7 günde toplam 20 işçi rahatsızlanarak eylemi bırakmak zorunda kaldı.
İşçiler, 13 Nisan'da kayyım atanması üzerine ücretlerinin ödenmesi için eylemler yapmaya başladı. Seslerini duyurmaya çalışan işçilerden 85'i, geçen Çarşamba akşamı maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı.

İşçiler, eylemlerini bir gün sonra açlık grevine dönüştürdü. Geçen 7 günde toplam 20 işçi rahatsızlanarak eylemi bırakmak zorunda kaldı.
Hastanede tedavi edilen işçilerin sağlık durumu ise iyi olduğu ifade edildi. 65 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor. Polis, aileler ve diğer işçilerin maden ocağı önüne yaklaşmalarına izin vermiyor.

Aileler ile birlikte bekleyişini sürdüren işçi temsilcisi 13 yıllık madenci 41 yaşındaki Cemal Akın, ailelerin dayanacak güçleri kalmadığını sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi.
İşten çıkarılmaları durumunda kıdem tazminatlarının da ödenmesini isteyen Akın, şöyle konuştu:
İşten çıkarılmaları durumunda kıdem tazminatlarının da ödenmesini isteyen Akın, şöyle konuştu:
"Aileler de perişan oldu. Çocuklar babalarını görmek istiyor. Dün kayyım heyetiyle görüştüm. 5 bin ton kömürün sahibi olduğunu söyleyen kişiler ortaya çıkmış. Resmi belgeleri yokmuş ama kömürü hemen satamayacaklarını söylediler. Bunun bir süreç olduğunu çalıştıklarını söylediler. Fakat, 'Şu gün ücretler ödenecek' demediler. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Biz de süreci yakından takip ediyoruz. Arkadaşlarımız ocakta kötü durumda. Bu kadar uzun süre madende durmaları, sağlık ve psikolojik olarak on
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


