[Esra Büyükcombak] Bahar aylarının korkulu rüyası; Bahar Alerjisi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 4 2022
Bahar tehlikesi alerji’ye karşı alabileceğiniz önlemler...
ESRA BÜYÜKCOMBAK
Akademisyen (Genetik ve Biyoloji Mühendisliği)
Bahar tehlikesi alerji’ye karşı alabileceğiniz önlemler...
İlkbaharla birlikte yeniden diriliş başlar; tabiat canlanır ve renklenir. Bu canlılık bize de yansır. Dışarıda vakit geçirmek, tomurcuklanan ağaçları görmek, filizlenen tohumlarla mutlu olmak, çimlerde dolaşmak hepimize çok iyi gelir. Bahar, güneş ışığını, daha uzun günleri ve yeşil doğayı beraberinde getirir, ancak birçok insan bu mevsimin güzelliklerine ilaveten hapşırmalar, baş ağrıları, kaşıntılı gözler ve solunum problemleriyle mücadele edeceği için endişe yaşar.
Burun akıntınız, burun tıkanıklığınız, boğaz ağrınız mı var, yoksa kırmızı, kaşıntılı ve sulanan gözleriniz mi? Öksürüyor veya hapşırıyor musunuz?Bu soruların cevabı evet ise bahar alerjiniz var demektir. Bu tür reaksiyonlar zaman zaman yaşam kalitenizi düşürebilir ve hayatınızı zorlaştırır.

Mevsimsel alerjiler nelerdir?
Mevsimsel alerjiler yılın farklı zamanlarında ortaya çıkar. Alerjik rinit veya saman nezlesi olarak da bilinen mevsimsel alerji semptomları, polenler veya diğer alerjenler göze, buruna ve boğaza girerek reaksiyon başlattığında ortaya çıkar.
Peki neden alerjisi olanlar bu sıkıntılı süreçleri yaşamak zorunda kalıyor? Cevabı aslında çok basit; Alerjisi olan kişinin aşırı aktif bir bağışıklık sistemi vardır. Zararsız bir maddeye (tetikleyici) maruz kalmak bile, farklı tepkilere neden olur. Vücudumuz zararsız bitki polenlerini tehlikeli bir düşman olarak görür ve bağışıklık sistemini harekete geçirir, devamında histamin adı verilen kimyasall
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







