Esnaflar, Numune Hastanesi'nin kapanmaması için harekete geçti

Esnaflar, Numune Hastanesi'nin kapanmaması için harekete geçti

Sivas'ta 600 yataklı hastanenin yapılmasından sonra Numune Hastanesi'nin yeni hastaneye taşınacak olması bölge esnafını endişelendiriyor. Mağdur olmak istemeyen esnaflar, Valilik başta olmak üzere resmi kurum ve partilere dilekçe göndererek, çözüm bulunmasını istiyor.

Bölge hastanesinin tamamlanması ile taşınacağı açıklanan Numune Hastanesi karşısında ve çevresinde bulunan esnaflar için endişeli bir bekleyiş başladı. Ticaretinin büyük bölümünü hastanenin varlığı ile sürdüren Rahmi Günay Caddesi esnafı, en azından burada poliklinik hizmetlerinin sürdürülmesini talep ediyor. Esnaflar, konuyla ilgili olarak hastane önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Ahmet Dümen, Numune Hastanesi çevresinde bulunan işyeri sahibi ve çalışanları olarak ticari gelecekleri ile ilgili endişeli olduklarını söyledi. Bölge hastanesinin bitimiyle birlikte taşınacağı söylenen Numune Hastanesinde en azından poliklinik hizmetinin devam etmesini isteyen Dümen, konuyla ilgili olarak Valilik başta olmak üzere kurum ve partilere dilekçe gönderdiklerini ve mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini dile getirdi.

Valilik ve diğer kurumlara gönderilen dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Bizler Numune Hastanesinden Doğum ve Çocuk Hastanesinin gitmesiyle birlikte oluşan sıkıntıları yeni atlatmaya başlarken günümüzün ağırlaşan ticari koşulları içerisinde eczane, optik, lokanta, taksici, medikal, market, pastane ve diğer tüm esnaf kardeşlerimiz şimdi ise netleşmemiş ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde 2007 yılında doğu illerinde yapılması planlanan ihtisas ve eğitim araştırma hastanesi, ilimizde kapasitesi 900 ile başlayıp 600 yatağa düşen eğitim araştırma hastanesi olmayıp hangi hastanenin taşınacağı belli olmayan bir bina olarak inşa edilmiştir. Hastanemizin taşınması birçok esnafı içinden çıkılmaz maddi çöküntüye sürükleyeceği aşikârdır. Diğer taraftan çevre illerde aynı şekilde planlanarak yapılan hastanelerin Malatya-Erzincan-Elazığ illerindeki örnekleri incelendiğinde eski hastane binalarının tekrar faaliyete açıldığını, halkımızın gerek ulaşım gerekse diğer yönlerden mağduriyetinin giderildiğini görmekteyiz. Bizler hastane çevresi esnafları olarak bu deneyimi yaşayarak öğrenmek yerine siz sayın yetkililerden gerek esnafların gerekse halkımızın mağdur olmadan bu durum düzeltilerek hastanemizin yerinde en azından poliklinik hizmetinin devam etmesini talep ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Esnaflar, Numune Hastanesi'nin kapanmaması için harekete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER