Eski Bakan Sadi Somuncuoğlu hayatını kaybetti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 28 2022
Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitirdi. 20. ve 21. dönemde MHP’den milletvekilliği yapan, Bahçeli’ye rağmen Cumhurbaşkanı adayı olan Somuncuoğlu, 82 yaşındaydı.

Eski bakanlardan Sadi Somuncuoğlu, bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde bu sabah vefat etti.
TBMM’de yarın düzenlenecek törenin ardından Somuncuoğlu’nun cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınacak namazı sonrası memleketi Aksaray’da toprağa verilecek.
Aksaray’da 1940 yılında dünyaya gelen Sadi Somuncuoğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu.
Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde bir dönem görev yapan Somuncuoğlu, Türk Ocakları Genel Başkanlığı da yaptı.
1967-1969 döneminde Alparslan Türkeş’in talimatıyla Türkiye’deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Ülkü Ocakları’nı kurdu. 1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray milletvekili seçildi.
Daha sonra bu partiden ayrılarak MHP’ye girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu. 57. Koalisyon Hükümeti döneminde MHP’den Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, Devlet Bahçeli’nin aksi yöndeki kararına rağmen cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu. 8 Mayıs 2000 tarihinde bakanlıktan azledildi.
Somuncuoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


