Esad'tan sonra benzer bir Bağdadi açıklaması da Rusya'dan...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 1 2019
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesine dair bir delil olmadığı açıklamasının ardından bir benzer ifade de Rusya cephesinden geldi.
Rusya Dış İstihbarat Servisi Şefi Narışkin, IŞİD lideri Bağdadi’nin ölümüne ilişkin ellerinde bir kanıt olmadığını söyledi.
sol.org.tr'de yer alan habere göre Rusya Dış İstihbarat Servisi Şefi Sergey Narışkin, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin ABD’nin düzenlediği baskında öldüğü sonucuna ulaşmak için ellerinde kanıt bulunmadığını söyledi.
Rus resmi haber ajansı TASS’a konuşan Narışkin “Elimizde yüzde yüz kesinlikte konuşmamıza olanak sağlayacak bir genetik materyal bulunmuyor” dedi.
ABD Başkanı Trump, 27 Ekim’de yaptığı açıklamada Bağdadi’nin İdlib’de ABD tarafından düzenlenen operasyonda öldüğünü söylemişti. Trump yardımları için Rusya, Irak, Suriye ve Türkiye’ye teşekkür etmişti.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad dün verdiği röportajda ABD ile Trump’ın teşekkür etmesine yol açacak bir temasları olmadığını belirtmiş ve sözkonusu operasyonun gerçekte olup olmadığına ilişkin de kuşkularını paylaşmıştı.
Rusya Savunma Bakanlığı da Bağdadi’nin ölümüne ilişkin güvenilir bilgiye sahip olmadıklarını açıklamıştı.
Öte yandan IŞİD kendi medyası aracılığıyla yayımladığı mesajda Bağdadi’nin ölümünü doğrulayarak yeni liderini ilan etmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







