Ermenistan Fransa'dan radar ve hava savunma sistemi alıyor

Ermenistan hava savunmasını geliştirmek için Fransa'da üç radar sistemi satın aldı, Mistral hava savunma füzelerinin gelecekte satışı için de ön anlaşma yapıldı.
Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Paris'te görüştüğü Ermeni mevkidaşı Suren Papikyan ile silah satış anlaşmasına imza attı.
Anlaşma, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesini yıldırım harekatı ile geri alması ve bölgedeki 120 bin etnik Ermeninin çoğunun göçüne yol açmasından haftalar sonra geldi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın Ermenistan'a askeri yardım gönderme kararının Güney Kafkasya'da yeni bir çatışmayı tetikleyebileceğini söylemişti.
Fransız Bakan Lecornu, Papikyan ile Paris'te düzenlediği ortak basın toplantısında, "hava sahasının korunması kesinlikle çok önemli bir şey," ifadelerini kullandı.
İki bakan, Fransa'nın Ukrayna'ya da sağladığı üç adet Thales yapımı GM 200 radarının satışına ilişkin anlaşmayı ve Fransa'nın Mistral kısa menzilli hava savunma sisteminin gelecekteki teslimatına ilişkin bir mutabakat zaptını imzaladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


