Ermenistan’da Paşinyan’ın partisi tek başına hükümet kurabilecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 21 2021
Ermenistan Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan, erken parlamento seçimlerini kazanan Nikol Paşinyan’ın Sivil Sözleşme Partisi’nin tek başına hükümet kurabileceğini söyledi.
Ermenistan’da dün yapılan erken parlamento seçimlerinin ardından oy sayımı tamamlandı.
Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada ülkede toplam 2008 sandıktan çıkan sonuçların sisteme işleneceği ve itiraz süreçlerinden sonra verilecek karar ile seçim sonuçlarının resmiyete kavuşacağı ifade edildi.
Oyların sisteme kaydolmasının ardından açıklama yapan Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan, "Şimdi sisteme giren verileri yayınladık. Artık hangi parti yüzde kaç oy aldı, hangi parti parlamentoda kaç milletvekili ile temsil edilecek bunu belirleyeceğiz" dedi.
PAŞİNYAN’IN PARTİSİ YÜZDE 53,92 OY ALDI,
Resmi olmayan sonuçlara göre Nikol Paşinyan’ın Sivil Sözleşme Partisi yüzde 53,92 oy alarak zafer kazandı. Robert Koçaryan’ın lideri olduğu "Ermenistan İttifakı" yüzde 21 ve Ermenistan’ın eski Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanı Artur Vanersyan’ın "Onurum Var" ittifakı ise yüzde 5,23 oy aldı.
Bu sonuçlara göre Paşinyan’ın partisi mecliste 71 koltukla parlamentoda çoğunluğu elinde tuttu. "Ermenistan İttifakı" 29 koltuk ve "Onurum Var İttifakı" ise 7 koltuğa sahip oldu.
Paşinyan’ın partisi tek başına hükümeti kurabilmek için gereken yüzde 54 oy oranına erişemedi. Gazetecilerin Başbakan Paşinyan’ın tek başına hükümet kurup kuramayacağı ile ilgili soruya cevap veren Mukuçyan, "Yayımladığımız verilere göre, Sivil Sözleşme Partisi hükümeti tek başına kurabilecek" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


