Erdoğan'ın yerini darbecilere Ala söylemiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 27 2017
Ankara Başsavcılığı’nın açtığı davanın iddianamesine göre, eski Sahil Güvenlik Komutanı Üstem, Erdoğan’ın darbe günü Marmaris’te olacağını görevden alınan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan öğrenmiş.
Erdoğan'ın yerini darbecilere Ala söylemiş
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin Sahil Güvenlik Komutanlığı ayağına ilişkin dava açtı. Arasında dönemin Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem'in de bulunduğu 29 kişi hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, darbenin lider pozisyonunda yer alan Üstem'in ‘Yaralı parmağı ameliyat etmek yerine kesilmesi gerekir” dediği aktarıldı. İddianamede, 15 Temmuz günü sürekli olarak Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'teki Okluk Koyu'na gelip gelmediğini öğrenmeye çalışan Üstem'in Cumhurbaşkanı'nın Okluk'ta tatil yapacağı bilgisini de önceden dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan öğrendiği belirtildi.
Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre; Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Deniz Kuvvetleri iddianamesinde şüpheli Tuğamiral Hasan Kulaç'ın, 15 Temmuz'dan bir gün önce Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda Üstem'i telaşlı bir şekilde ziyarete geldiği, ziyaretten 15 dakika önce kesilen elektriklerin Kulaç'ın ayrıldıktan yarım saat sonra geldiği kaydedildi. Üstem'in kriptolu telefon ile görüşme yaptığı, o sırada Süleyman Yarayan ve Güray Demir'in komutanlığa girip çıktıkları belirtilen iddianamede, 15 Temmuz tarihinde öğle saatlerinde Marmaris Bot Komutanlığı ile görüşen Üstem, Okluk Koyu'ndaki gelişmeleri, alınan önlemleri, Cumhurbaşkanı'nın orada olup olmadığını, gelip gelmediğini, Köşkte olup olmadığını, gelip gelmeyeceğini, Köşkte değilse nerede kaldığını, hangi otelde kaldığını sordu. Üstem, bir hafta boyunca günlük birden fazla arama yaptı.
200 MİLYAR DOLARI VAR
İddianamede, Üstem'in darbe gecesi Trabzon Sahil Güvenlik Bot Komutanı Sinan Mamak ile yaptığı görüşmede “Güzel şeyler olacak, bazıları bavulunu toplayıp kaçmaya başladı bile” dediği, darbeciler tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak atanan İsa Aydın'ı arayarak, “TSK yönetime el koydu derhal karargâh
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







