Erdoğan'ın sözleri İran Türkiye ilişkilerini gerdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 20 2017
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahreyn ziyareti sırasında İran'ın "Pers milliyetçiliği" yaptığını ileri sürmüştü. İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Kasımi, Erdoğan ve Çavuşoğlu'nun İran'a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi Ardından Türk Dışişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaptı
İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, Ankara’dan son günlerde İran’a yönelik yapılan açıklamalara "Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz” diyerek tepki gösterdi
Erdoğan’ın İran açıklamaları dostça değildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahreyn ziyareti sırasında İran’ın bölgede “Pers milliyetçiliği” yaptığına yönelik açıklamalarını değerlendiren Kasımi, Erdoğan’ın sözlerin “dostça” olmadığı ileri sürdü.
Sözcü, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın tutumu beklenmedik ve dostça değildi. Bu tip ifadeler, Türkiye’nin kısa vadede elde etmeyi planladığı fakat yenilgiyle sonuçlanan hedeflerine ulaşamamasından kaynaklanıyor. İran’la ilgili bu ifadeler doğru değil ve yersizdir. İran; Suriye, Irak ve hatta Türkiye’de istikrar ve güvenliği sağlanması için yardımda buluyor ve rolü yapıcıdır” dedi.
Çavuşoğlu ne demişti?
Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın bazı eylemlerinin bölgedeki istikrarın altını kazıdığını kaydetmiş "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" demişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'ın bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda çağrıda bulunduklarını ifade etmişti.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oğuzhan Müftüoğlu, "Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine (İran) mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir." dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


