Erdoğan'ın 'denizaltı yaptırmak istiyorlar' iddiasını İngiltere yalanladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 20 2023
Erdoğan'ın "İngiltere denizaltı yaptırmak için işbirliği yapmak istiyor" açıklamasına İngiltere Donanması'ndan yalanlama geldi. Donanma sözcüsü, "Kimsenin bu görüşmelerden haberi yok" dedi.
İngiltere Donanması, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İngiltere'nin denizaltı yaptırmak için işbirliğine gitmek istediği' yönündeki açıklamasına yanıt verdi.
Duvar'da yer alan haberde, Breaking Defense sitesine konuşan İngiltere Donanması Sözcüsü, 'Birleşik Krallık Denizaltı Teslimat Ajansı, Savunma Nükleer Organizasyonu ve gemi yapımcısı BAE Systems ekipleri de dahil olmak üzere bu konudaki görüşmelerden kimsenin haberi olmadığını' iddia etti. Sözcü, "Kimsenin bu görüşmelerden haberi yok" ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Nisan'da yaptığı açıklamada, 'İngiltere’nin denizaltıların yapımı konusunda iş birliğine hazır olduğunu' söylemişti.
İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde de paylaştığı açıklamada Erdoğan, "Türkiye'den uçak gemileri ve denizaltılar sipariş etmeye hazır ülkeler var. İngiltere, Türk tarafıyla denizaltıların üretimi konusunda iş birliğine hazır" demişti.
Middle East Eye haber sitesine konuşan bir kaynak da İngiltere hükümetinin Türkiye ile 'mürettebatsız denizaltıların ortak üretimiyle ilgilendiğini' iddia etmişti.
'TÜRKİYE'YE ÜST DÜZEY ZİYARET'
Öte yandan, İngiltere'nin Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü isimli savunma düşünce kuruluşunda araştırmacı olarak çalışan Sidharth Kaushal, son yıllarda İngiltere savunma yetkililerinin Türkiye'ye bir dizi 'üst düzey ziyaret' yaptığı bilgisini paylaştı.
Breaking Defense'in haberine göre, Kaushal, İngiltere'nin kuzeybatı Suriye'ye yönelik askeri operasyonları sebebiyle ilk olarak 2019'da uyguladığı silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırmasından bu yana savunma işbirliğinin sıkılaştığını aktardı.
'KENDİLERİNİ BU ALANDA ÇIĞIR AÇAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


