Erdoğan'ın açıklaması 'erken seçim' demek mi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 24 2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarından tezi yok, yeni bir gönül seferberliği başlatıyoruz." açıklaması Saadet Partisi yöneticisi Ali Aktaş tarafından erken seçim mesajı olarak yorumlandı.

Saadet Partisi yöneticisi Ali Aktaş, Erdoğan’ın ''Yarından tezi yok, yeni bir gönül seferberliği başlatıyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde telefonla ulaşarak, çarşambadan itibaren de bizzat sahaya inerek, milletimize gidecek kendimizi anlatacak, onun da derdini dinleyeceğiz" açıklamasının ardından erken seçim iddiasında bulundu.
'TEMMUZ VE AĞUSTOS AYLARINDA SEÇİM YAPILABİLİR'
Aktaş, ''Erken Seçim, açıklandıktan en az 45, en fazla 90 gün sonra yapılabiliyor. Çarşamba günü Meclis’i acele toplayıp karar alırlarsa en erken 12 Temmuz Pazar olmak üzere Temmuz ve Ağustos aylarında seçim yapılabilir. Muhalefet her an seçime hazır olmalı. Puslu havaya giriyoruz” dedi.
'KİTLESEL OY ERİMESİNİ DURDURMAYI DÜŞÜNMÜŞ'
Erdoğan 66 yaşında. Şöyle planlıyor olabilir diyen Aktaş, ''‘Kazanırsam Anayasanın 116. Maddesi (Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir) 3. Kez aday olma hakkı tanıyor. O zamana Allah kerim. Böylece hem Davutoğlu'nun ve Babacan'ın daha fazla oy bölmesinin önüne geçmeyi ve hem de soluğu ensemizdeki büyük ekonomik krizde daha kitlesel oy erimesini durdurmayı ya da ötelemeyi düşünmüş olmalı Erdoğan'' ifadelerini kullandı.
'KENDİ BELİRLEDİKLERİ ŞARTLARDA SEÇİME GİDECEKLER'
Aktaş, ''Cin şişeden çıktı. Kendi belirledikleri şartlarda seçime gidecekler. 6 Nisan 2018'de “erken seçim olmayacak” deyip 18 Nisan 2018'de erken seçim çağrısı yaptığını unutmayalım. Üstelik bu kez Meclis kararına da ihtiyaç yok, Erdoğan yeni anayasaya göre kendi kararıyla ülkeyi seçime götürebiliyor'' dedi.
'AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİ DE RAHATSIZ ETMEYECEK'
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...5.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'
6.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!7.Konya hazır mı?8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!10.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...

ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör sald...


