Erdoğan'ın 20 milyon dolara affettiği Mavi Marmara saldırısının mimarı bakan oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 20 2020
Mavi Marmara davasında yargılanan dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashkenazi 10 yıl sonra İsrail Dışişleri Bakanı oldu.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Mavi Marmara davasını düşürmeden önce Ashkenazi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
indyturk.com'da yer alan habere göre İsrail’de 2018 yılında başlayan ve 3 kez erken seçime neden olan hükümet krizi çözüldü.
Liderler Benyamin Netanyahu ile Benny Gant’ın anlaşmasıyla aylar sonra kurulabilen koalisyon hükümeti göreve başladı.
Koalisyonun ortağı Mavi-Beyaz ittifakının iki numaralı ismi olan Gabi Ashkenazi kabineye dışişleri bakanı olarak girdi.
Eski İsrail Genelkurmay Başkanı olan Ashkenazi, Mavi Marmara davası kapsamında Türkiye’de yargılanmış, hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
İsrail komandoları, 31 Mayıs 2010 günü abluka altındaki Gazze şeridine insani yardım ulaştırmak isteyen Mavi Marmara gemisine saldırdı.
İsrail askerlerinin saldırısında Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Fahri Yıldız Furkan Doğan ve Cengiz Akyüz adlı aktivistler hayatını kaybetti, Uğur Süleyman Söylemez ise 4 yıl süren yaşam mücadelesinin ardından vefat etti.
Saldırıyı yöneten ve Mavi Marmara ele geçirildikten son gemide incelemeler yapan isim Gabi Ashkenazi’ydi.
2012’de, Ashkenazi ile birlikte dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Elizer Marom, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishai Levi ve İstihbarat Başkanı Amos Yadlin hakkında Türkiye’de dava açıldı.
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada mahkeme sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarttı ve kırmızı bülten çıkarılması için girişimde bulunmasına hükmetti.
Dava devam ederken Türkiye ile İsrail arasında davanı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







