Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelin yerini askerlere 15 Temmuz'dan günler önce Efkan Ala söylemiş!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 26 2016
15 Temmuz Soruşturması kapsamında tutuklanan Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı Albay Süleyman Yarayan'ın ifadesinde şok bir ayrıntı yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te Okluk Koyu'ndaki otelde kalacağını darbe girişiminden günler önce askerlere İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala söylemiş.

ALBAY'IN İFADESİNDEKİ ŞOK DETAY
Sözcü gazetesi Sahil Güvenlik Komutanlığı Harekat Başkanı Albay Süleyman Yarayan’ın ifadesini 'Albayın odasında Erdoğan’ın kaldığı otelin haritası bulundu' başlığıyla okuyucuya duyurdu. Ancak albayın ifadesinde haritadan çok daha önemli ayrıntılar var. 15 Temmuz Soruşturması kapsamında tutuklanan Yarayan'ın ifadesi, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelle ilgili ezber bozacak çok önemli detaylar var.
ÜSTEM ARADI, ‘BİRLİĞE GİT' DEDİ:
Olay günü 19.15'e kadar mesaide olduğunu ardından evine gittiğini söyleyen Yarayan Harekat Merkez Başkanlığı'ndaki Vardiya amiri Temur yüzbaşıdan gelen telefonla geri döndüğünü Genelkurmay Başkanlığı'nın emri doğrultusunda bütün uçuşların yasaklandığını, Genelkurmay'dan izin almadan uçuşların yapılmayacağının söylendiğini anlattı. Albay şöyle devam etti:
Ben de durumu kurmay başkanı Bülent Olcay'a rapor etmelerini istedim. Saat 20.00 civarında Sahil Güvenlik Komutanı Hakan Üstem aradı. Acil durum olduğunu, birliğe gitmem gerektiğini söyledi. Gittim. Sadece nöbetçi personel vardı. Olağanüstü bir durum olmadığı görülüyordu. 30-45 dakika sonra harekat haber merkezine Genelkurmay'dan bir mesaj geldi. Mesajda, bizimle birlikte Mustafa Şaban Gümüşiğne'nin görevlendirildiği, onun izni ile birlikten giriş ve çıkışların yasaklandığı bildiriliyordu.
MESAJI KOMUTANINA GÖNDERMİŞ:
Saat 21.00'de gelen sıkıyönetim emrinin kimseye dağıtılmaması talimatı verdiğini anlatan Süleyman Yarayan Balyoz Davası kapsamında 3 yıl tutuklu kalan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







