Erdoğan'dan ilginç hamle: Libya’daki paralı savaşçılar Türkiye’ye getiriliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 22 2021
AKP hükumeti, Libya’da Hafter’e karşı savaşmak üzere gönderdiği Suriyeli muhalif savaşçıları geri taşımaya başladı. Ancak Afrin’de bulunan bir grup Suriyeli muhalife aylık 500 dolar maaşla Türkiye’ye gitmek üzere hazırlanmaları söylendi.
Suriye savaşını ve bölgedeki gelişmeleri 10 yıldır yakından takip eden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ‘çok güvenilir kaynaklara dayanarak’ aralarında Türkiye’nin muhaliflerden oluşturduğu ‘Sultan Murad’ grubunun paralı askerlerinin de bulunduğu 120 Suriyeli savaşçının son günlerde Libya’dan Suriye’ye döndüğünü yazdı.
SOHR, Libya’daki Suriyeli muhalif askerlerin aylık maaşlarını ve ödemelerini alamadıkları için öfkeli olduklarını, bulundukları zorlu koşullardan bir an önce Suriye’ye dönmeyi istediklerini belirterek son gelişmenin bu durumla bağlantılı olduğunu ifade etti.
Geçtiğimiz Cuma günü Libya’da bulunan Suriyeli savaşçılara, Türk hükumetinin direktifiyle Suriye’ye dönmek için hazırlıklara başlamasının söylendiği bildirilmişti.
“MISIR’LA İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEK İÇİN LİBYA’DAN SAVAŞÇILAR ÇEKİLİYOR”
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu gelişmenin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ile diplomatik ve siyasi ilişkilerini yeniden geliştirme ve Arap dünyasına yönelik yeni siyasi duruşunun ışığında meydana geldiğini ifade etti.
AKP hükumetinin Kahire ile 2013 yılından beri bozuk olan ilişkileri yeniden canlandırma isteği sonrası Mısır’ın Türkiye’ye 10 şart sunduğu ve bu şartlar arasında Türkiye’nin, Libya’daki siyasi ve askeri varlığına son vermesi, ülkeye getirdiği paralı askerleri geri çekme sözü vermesinin bulunduğu belirtilmişti.
AFRİN’DEN TÜRKİYE’YE 500 DOLAR MAAŞLA SAVAŞÇILAR GÖNDERİLECEK
Bu arada haberde, Afrin bölgesinde Türkiye’nin muhaliflerden oluşturduğu ‘Sultan Süleyman Şah’ grubunun savaşçılarının bir kısmını Türkiye’ye göndermek için hazırladığı belirtildi.
SOHR, savaşçıların götürülecekleri son noktanın henüz bilinmediğini ancak büyük olasılıkla Libya’ya gönd
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







