Erdoğan'dan İsrail'le görüşme yorumu: Yeni dönüm noktası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 9 2022
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. İkili arasında yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönem olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye'de 2 gün sürecek programına Anıtkabir ziyaretiyle başlayan Herzog, daha sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ziyaretini 'tarihi' olarak nitelendirerek "Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönüm noktası olacağına inanıyorum" dedi. Erdoğan, "Türkiye-İsrail ilişkilerinin güçlenmesi büyük bir öneme sahip. Enerji ve enerji güvenliğinde işbirliğine hazırız" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Erdoğan, “Önümüzdeki dönemin ikili ilişkiler konusunda bölgesel iş birliği açısından yeni fırsatları beraberinde getireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı ve Türkiye’nin Filistin konusundaki "hassasiyetlerini" dile getirdiklerini söyledi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönüm noktası olacağına inanıyorum. Türkiye İsrail ilişkilerinin gelişmesi, güçlenmesi, ülkelerimiz açısından olduğu kadar bölgesel istikrar ve barış için de büyük öneme sahiptir.
Başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere muhtelif alanlarda iş birliği potansiyelimizi hayata geçirmemiz özellikle önem taşıyor. Ticaret hacmimiz salgına rağmen yüzde 36'ya yakın artış göstermiştir. 2022'de bu rakamı 10 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum. Bölgemizde yaşanan gelişmeler, enerji güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Turizm, bilim, ileri teknoloji, tarım, sağlık ve savunma sanayi gibi alanlarda ciddi işbirliği imkanlarına sahibiz. Türkiye İhracatçılar Meclisimizin organizasyonuyla 90 kişilik heyetimiz İsrail'de verimli temaslarda bulundu. İş birliğimizi daha da ilerleteceğiz.
"FİLİSTİN HASSASİYETİMİZİ PAYLAŞTIK"
Görüşmemizin temel unsurların
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...8.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur9.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?10.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







