Erdoğan'dan 'Barınamıyoruz' diyen öğrencilere tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 25 2021
Yurt sorunuyla ilgili öğrenci eylemlerini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlgisi alakası olmayan kişileri bankların üzerine yatırarak yurt yokmuş diye yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis açılış töreninde konuşma yaptı.Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattığı "Barınamıyoruz" eylemlerine değinen Erdoğan, "Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Ve bunu görmeden maalesef yalan, yanlış, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye'de şu anda yurt yokmuş diye, bu tür yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor" ifadelerini kullandı.
"Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan" diyen Erdoğan, "Bizim yurtlarımız ortada. Ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2, bilemedin 3 kişilik kapasiteyle öğrencilerimizi ağırlıyoruz" şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
KİMSENİN KENDİNİ SAHİPSİZ HİSSETMEYECEĞİ BİR SİSTEM KURDUK
Belediye başkanlığından başbakanlığa oradan cumhurbaşkanlığına kadar sorumluluk üstlendiğimiz her yerde ilkemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket ettik. Türkiye'nin en yaygın sosyal destek politikalarını hayata geçirmek suretiyle bu ülkede hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk.
SOSYAL YARDIM BÜTÇESİNİ 2 MİLYARDAN 69 MİLYARA ÇIKARDIK
Çocuklardan yaşlılara engellilerden kadınlara her kesimi ve sağlıktan eğitime konuttan istihdama her alanı kapsayan destek politikalarımızla ülkemizi bu bakımdan gıpta edilen bir yer haline getirdik. Türkiye'nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu. Sosyal yardımların milli gelirimize oranını yüzde 0,38 seviyesinden yüzde 1,37 seviyesine çıkardık.<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


