Erdoğan'dan AB üyeliği mesajı: Stratejik önceliğimiz olmayı sürdürüyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 13 2022
AKP, Avrupa Birliği'yle ilgili çelişkili açıklamalarına devam ediyor. Son olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birliğe üyeliğin stratejik öncelik olduğunu söyledi. Erdoğan bu hedefine rağmen AB'yi eleştirdi ve "Esas hesaplaşılması gereken birliğin iradesinin birkaç devlet tarafından esir alınması" dedi.
Çankaya'da AB büyükelçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç krizinde Avrupa'dan beklenen desteği alamadıklarını söyledi.
Göç konusunda Avrupa Birliği'nden beklentilerinin daha adil ve eşi davranım olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Objektif bakabilen herkes AB'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin aşılmasında anahtar ülkenin Türkiye olduğunu görmekte, ikrar ve itiraf etmektedir. Gayretlerimiz olmasaydı göç krizi daha fazla derinleşecek, can kayıpları artacak, terör daha da azacak, istikrarsızlık çok daha geniş coğrafyaya yayılacaktı" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
Aşıya adil erişim ve salgının yükünü omuzlama konusunda yaşanan adaletsizliklerin devam ettiğini belirten Erdoğan, "Salgının olumsuz etkilerinden AB de etkilenmiştir. Türkiye müzakere sürecini yürüten aday ülke olarak, temel konularda sorun çözücü role sahiptir. Bu kritik süreçte AB-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesi önem kazanmıştır. Diyalog ve diplomasiden yana çaba gösterdik. Attığımız tüm adımlara AB tarafından beklediğimiz karşılığı göremedik. Gümrük birliği başta olmak üzere bize karşı oyalama taktiği kullanıldı. Asıl üzerinde düşünülmesi gereken birliğin çıkarlarının birkaç üyenin ihtiraslarına yenik düşmesidir. Esas hesaplaşması gereken, birliğin iradesinin birkaç devlet tarafından esir alınması. Objektif bakabilen herkes AB'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin aşılmasında anahtar ülkenin Türkiye olduğunu görmekte, ikrar ve itiraf etmektedir. Avrupa ve Türkiye'nin çevresindeki krizler çözülmedikçe göç baskısı azalmayacaktır. Türkiye'nin olağanüstü çabaları olmasaydı Suriye ve Avrupa farklı bir manzara ile karşı karşıya kalacaktı. Türkiye'nin fedakarca yürüttüğü çalışmalar tablonun derinleşmesine mani olmuştur. Türkiye göç kriziyle mücadelesinde AB'den destek alamadı. AB'nin halledemediği iskan projelerini kendimiz hayata geçirdik" diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







