Erdoğan Putin'i Amerika'ya nasıl şikayet etti?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 11 2018
''Erdoğan iktidarı Suriye’de Kürt düşmanlığı ve mezhepçiliğe dayanan bir dış politikayla oradan oraya savrularak bu noktaya kadar geldi. İlkeler üzerinden yürümezseniz bir gün Trump’ı, bir gün Putin’i “yakın dost” ilan eder ve sürekli hayal kırıklığına uğrarsınız.''
Ergun Babahan / ahvalnews.com
Erdoğan, Putin’i Amerika’ya şikayet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ile Rusya’yı birbirine düşürüp alan kazanma hamlesinini sonuna geldi. Tahran’da İdlib’i kurtarmak için Rusya Devlet Başkanı Putin’e yaptığı “Ateşkes” çağrılarından sonuç alamayan Erdoğan, yüzünü tekrar Amerika’ya döndü.
Aslında Putin’i durdurmak için seslenmesi gereken kamuoyu Rus kamuoyuydu ama Erdoğan Amerikan kamuoyu üzerinden Amerikalı siyaset yapıcıları etkileme çabasına girişti ve bu kez Wall Street Journal gazetesini seçti.
Çünkü ilk olarak bir Rus gazetesinde Putin’in Suriye ve İdlip politikalarını eleştirme şansı yoktu bir, Putin medya eleştirisiyle politika değiştirecek bir lider değildi iki. Putin özgür ve eşit seçimle işbaşına gelmiş bir lider değil, Rusya’da özgür basın yok.
Bu açıdan ülkesini Amerika’dan çok Rusya’ya benzeten bir siyasi lider olan Erdoğan’ın demokratik bir sistemin çokseslilik araçlarından faydalanma yolunu seçmesi, bugüne kadar çok kez tanık olduğumuz temel ilke ve değerlerden yoksunluğunun ve Machivelist siyaset anlayışının bir başka örneği oldu.
Bu Erdoğan’ın her zamanki çifte standartı. Sorun artık herkesin bu standarta alışmış olması ve sorgulamaktan vazgeçmesinde yatıyor.
Gelelim mektubun içeriğine. Mektubun üslubunun “yakın dostum” dediği Putin’i çok rahatsız edeceği açık.Wall Street yazısında şöyle diyor Erdoğan:
“Esed rejimi, müttefiklerinin de yardımıyla, üç milyon kişiye evsahipliği yapan ve yerlerinden edilmiş Suriyeliler için son güvenli limanlardan biri olan İdlib’e büyük bir taarruz gerçekleştirmeye hazırlanıyor.”
Sadece Suriye Devlet Başkanı değil, “Esad rejimi ve müteffikleri” diy
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar10.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


