Erdoğan küçük damada çalışıyor!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 18 2023
Mali kaynak arayışı için Körfez ülkelerine ziyaret düzenleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağı Suudi Arabistan oldu. Ziyarette Suudi Arabistan’a damat Selçuk Bayraktar'ın ailesinin sahibi olduğu Baykar yapımı silahlı insansız hava aracı satışı konusunda anlaşma imzalandı.
Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA’nın aktardığına göre, Erdoğan ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında yapılan imza törenine katıldı. Suudi Savunma Bakanı Halid bin Selman, “Suudi Arabistan, SİHA’ları Krallığın silahlı kuvvetlerin teyakkuzunu ve savunma ile üretim kapasitesini artırmak için alacak” dedi. SPA, anlaşmanın maliyeti veya kaç SİHA satıldığı konusunda bilgi paylaşmadı.
Ziyarette Türkiye ve Suudi Arabistan arasında enerji ve emlak sektörleri ile doğrudan yatırımı da kapsayan uzlaşı belgeleri imzalandığı; ayrıca bir savunma işbirliği anlaşmasının da imzalandığı ifade edildi. Erdoğan, yatırım bulma amacıyla çıktığı Körfez turunda bugün Suudi Arabistan’dan Katar’a geçecek. Erdoğan, daha sonra da Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!3.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi
6.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı8.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı9.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!10.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







