Erdoğan’ın Güney Amerika ziyareti iptal edildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 18 2022
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Temmuz’da Güney Amerika ülkelerine yapacağı ve üç ülkeyi kapsayan ziyaretin ertelendiği duyuruldu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meksika, Venezuela ve Arjantin’e yapacağı ziyaretler ertelendi.
Bu ziyaretler, ‘ileri bir tarihte’ yapılacak. Bu ziyaretler kapsamında, ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin ve ticaret hacimlerinin artırılmasına yönelik adımların masaya yatırılması bekleniyordu.
Erdoğan’ın üç ülkeyi kapsayan Güney Amerika ziyaretinin 25 Temmuz’da yapılması planlanıyordu.
Erdoğan'ın Güney Amerika'daki ilk durağının 7 yıl aradan sonra Meksika olması bekleniyordu. Erdoğan’ın, Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunması öngörülüyordu.
Temmuz başındaki G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Meksika’yı temsilen Endonezya’da bulunan Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan’ın gelişini memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
MADURO, TÜRK YATIRIMCILARA ‘GARANTİ’ VERMİŞTİ
Ziyaret kapsamında Erdoğan, Arjantin lideri Alberto Fernández ve Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro ile de bir araya gelecekti.
Maduro, geçtiğimiz ay Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, “Tüm garantileri veriyorum” diyerek Türk yatırımcıları ülkesine davet etmişti. Bu kapsamda Venezuela’da Türkiye için ayrılan ve ‘Turkish land’ olarak adlandırılan bölgede tarımsal yatırım yapılması ve elde edilecek hasılatın yüzde 70’inin yatırımcıya, geri kalan yüzde 30’luk kısmının da Venezuela’ya bırakılması ifade edilmişti. Yatırımcının elde edeceği hasılatın Türkiye’nin ihracatı için de kullanılabileceği belirtilmişti.
Türkiye’nin Güney Amerika’da
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar10.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


