Erdoğan, göreve getirdiği SPK başkanını bir yıl olmadan görevden aldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 4 2021
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Taha Meli Arvas’ı görevden aldı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul (BİST) başta olmak üzere piyasaların üst kurulu olarak bilinen Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) sürpriz bir isim azletti. Erdoğan, 2020 yılı ekim ayında SPK Başkanvekilliği’ne tayin ettiği Taha Meli Arvas’ı görevden aldı.
Arvas’ın görevden alındığına dair karar bugün Resmî Gazete’de yayımlandı. Erdoğan’ın imzasıyla Talat Ulussever’in yerine SPK başkan vekili olarak atanan Taha Meli Arvas görevde bir yılını dolduramadı.
SABAH GAZETESİNDE MAKALELERİ YAYIMLANMIŞTI
Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Arvas, “yandaş medya” diye nitelenen ve Erdoğan’ın damadı Berat Albyrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın genel müdürlük koltuğunda oturduğu Turkuvaz Medya’ya ait Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







