Erdoğan'dan ekonomi itirafı: 'Körfez'den gelen para kısa bir süre için de olsa rahatlattı'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 26 2023
Erdoğan, Körfez'den yeni gelen finansmanın Merkez Bankası'nı ve piyasayı "kısa bir süre için de olsa rahatlattığını" söyledi
Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe akşamı katıldığı CNNTÜRK yayınında, Körfez ülkelerinin son dönemde Türkiye’ye finansman sağladığını, bunun da Merkez Bankası’nı ve piyasayı “kısa bir süre için de olsa rahatlattığını” söyledi. Erdoğan, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun ardından bu ülkelerin liderlerine teşekkür ziyaretleri düzenleyeceğini kaydetti.
Erdoğan, “Ekonomimiz, bankacılık sistemimiz, finans sistemimiz gayet sağlam. Bu arada da yine Körfez’den filan bizim sistemimizin içerisine, sağ olsun, para depo eden ülkeler oldu. Bu da tabii ister istemez kısa bir süre için de olsa Merkez Bankamızı, piyasamızı rahatlattı” dedi.
Erdoğan, gazeteci Hande Fırat’ın “Bu yeni mi efendim?” sorusuna, “Yeni” şeklinde yanıt verdi.
Erdoğan sözlerini, “İnşallah bu seçimi de Pazar günü kapattığımızda göreceksiniz buraya liderler nasıl gelecekler veya ben o liderlere şükran borcumu ifade etmek için süratle nasıl gideceğim” şeklinde sürdürdü.
Hangi ülkelerin Türkiye’ye finansman sağladığını söylemeyen Erdoğan, gelen finansmanın miktarı hakkında da bilgi vermedi.
Ankara; Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Çin ve Güney Kore ile yaklaşık 28 milyar dolarlık swap anlaşmaları imzalamıştı.
TRT’nin haberine göre, Merkez Bankası ilk swap anlaşmasını 2018'de Katar Merkez Bankası ile imzaladı. Söz konusu anlaşmanın büyüklüğü takip eden iki yılda iki kez tadil edilerek 15 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildi.
Daha sonra Çin Merkez Bankası ile 6 milyar dolarlık, Kore Merkez Bankası ile 2 milyar dolarlık, Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları ile 5 milyar dolarlık swap anlaşması imzalandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar10.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


