Erdoğan, ahlaksız, namussuz arıyorsan çadır satanlara bak!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 26 2023
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, depremzedeler kış koşullarda sokaklarda yaşarken görevi afetlerde halka yardım etmek olan Kızılay'ın çadır satmasına tepki gösterdi. Enginyurt, Erdoğan'ın Kızılay'ı eleştirenler yurttaşları hedef gösterdiğini de hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, depremzedelere destekte yetersiz kalan Kızılay’ın deprem sonrasında parayla çadır sattığı ortaya çıktı. Afette yurttaşlara yardım etmesi gereken Kızılay'ın stokundaki çadırları AHBAP'a satması tek skandal olmadı. Depremzedelerin de bölgede ilaç hizmeti verebilmek için kullanacakları çadır için kuruma çadır başına 140 bin lira verdikleri de öğrenildi.
Skandala bir tepki de Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan geldi. Kızılay'ın görevini hatırlatan Enginyurt, AKP'li Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da "Eğer ahlaksız, namussuz arıyorsan çadır satanlara bak!" sözleriyle yanıt verdi.
Erdoğan, Kızılay'ın deprem bölgesinde olmadığı eleştirilerine; "Terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi... Günde 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu?" sözleriyle yanıt vermişti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un açıklaması şöyle oldu:
3 gündür Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile deprem bölgesindeyiz. Maraş'tayız, Antep'teyiz, Hatay'dayız, Osmaniye'deyiz. Depremzedeler, insanlarımız 15 kişi, 20 kişi bir çadırda çadır bekliyor. Hala çadırı olmayan insanlarımız var. Soğuktan donuyorlar. Devletten çadır istiyorlar. Ama görüyoruz ki milletten yardım toplayarak çadır dağıtması gereken Kızılay çadırları satmış. Yazıklar olsun!
Bedava çadır dağıtması gereken, halka çadır dağıtması gereken, soğuktan üşüyen insanlara sahip çıkması gereken Kızılay çadır satmış.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!3.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi4.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!5.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!
6.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti7.Testleri pozitif çıkmıştı: Ela Rumeysa Cebeci adliyede8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı10.Hulusi Akar'a AKP’li TÜGVA kampında konuşmasına tekbirle karşılık geldi

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







