'Enes ve ailesi otokratik eziyete maruz kalırken ABD bir köşede öyle duramaz'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 14 2019
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya mektup yazarak Enes Kanter'e destek verilmesini isteyen Oregon Senatörü Ron Wyden, Erdoğan rejiminin Kanter ve ailesine yönelik baskı ve tehditlerini Senato kürsüsünden dünyaya duyurdu. Wyden, konuşmasında Erdoğan'a seslenerek, "Dünya Enes Kanter’in babasına bu ve sonraki haftalarda nasıl davranacağınızı izliyor. Dünyanın gözleri üzerinizde." dedi.
SAMANYOLUHABER | ÖZEL- NBA oyuncusu Enes Kanter'in Türkiye'ye iade edilmemesi için ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya yazdığı mektupta “Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, kendisinden önceki birçok alıngan diktatör gibi Kanter ve ailesinin peşini bırakmıyor.” ifadelerini kullanan Oregon Senatörü Ron Wyden, Kanter'in maruz kaldığı baskı ve tehditleri Senato'ya taşıdı.
Byden konuşmasına şu sözlerle başladı: "Sayın Başkan, bu öğlen üstü Senato’ya memleketimin takımı Portland Trailblazers’ta basketbol oynayan Enes Kanter adında genç bir adam hakkında konuşmak için geldim. Keşke bugün burada Cumartesinin sonuçları ya da bu akşam Clippers’a karşı yapılacak maçın üzerinden geçmek için olabilseydim ama maalesef Sayın Kanter herhangi bir basketbol maçının sonucundan çok daha fazla ciddi tehlikeler yaşıyor."

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) yıldız isimlerinden Enes Kanter ocak ayında New York Kicks'ten Portland Trailblazers takımına transfer olmuştu.
ENES KANTER’İN AİLESİ TEHLİKEDE
“Ailesi de şu an bu tehlikelerle karşı karşıya.” diyen Wyden, Kanter’i şu sözlerle methetti: “Türkiyeli. Basketbol aşkı onu 2009’da ABD’ye getirdi ve 2012 seçmelerinde üçüncü olarak Utah Jazz tarafından seçildi. Parlak, akıllı ve nazik bir adam.”
Wyden, Kanter’in memleketi Türkiye’nin geleceğiyle yakından alakadar olduğunu belirterek, “Bu önemli meseleler hakkındaki fikirlerini haklı bir şekilde dilediğince ifade edebilmesi gerektiğine inanıyor. Türkiye Başkanı (Recep Tayyip) Erdoğan bu yüzden ‘terörist’ olarak yaftaladı.” dedi.
ABD DIŞINDA TUTUKLANABİLİR
Erdoğan’ın Kanter’in pasaportun
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







