Enes Kanter’e destek hızla büyüyor, NBA tepkilerin odağında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 18 2022
İnsan hakları çağrıları nedeniyle Nobel’e aday gösterilen Enes Kanter Freedom'u ‘yalnız’ bırakmakla suçlanan NBA ise eleştirilerin odağında.
Çin’in baskısı nedeniyle NBA’de takımsız bırakılan insan hakları savaşçısı Enes Kanter Freedom’a destek her geçen gün büyüyor. İnsan hakları çağrıları nedeniyle Nobel’e aday gösterilen Enes’i ‘yalnız’ bırakmakla suçlanan NBA ise eleştirilerin odağında. NBA’in Çin’in baskısı karşısındaki tutumu ‘utanç verici’ olarak tanımlanıyor. NBA’yi boykot etmeye çağıranlar da var. ABD’li senatörler, sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla Enes’in yanında olduklarını belirtirken, NBA’e tepkilerini de dile getiriyorlar.

SOYKIRIMA KARŞI ASİL BİR TAVIR
Senatör Mike Lee, Enes’e şu ifadelerle destek verdi: “Bugün @EnesFreedom ev sahipliği yapmak bir onur. Çin’deki soykırıma karşı asil bir tavır aldı. Gururlu o bir Amerikalı ve özgürlükten yana tavır alıyor!”
When I applauded Enes for his courage to stand up to Communist China, I didn’t think he’d be standing this tall!
Thank you for speaking up and holding the CCP accountable, and thank you for joining us at lunch today, @EnesFreedom.
Thank you for speaking up and holding the CCP accountable, and thank you for joining us at lunch today, @EnesFreedom.
Senatör Marsha Blackburn, “Enes’i Komünist Çin’e karşı koyma cesaretinden dolayı alkışladığımda, bu kadar dik duracağını düşünmemiştim! Konuştuğunuz ve ÇKP’yi sorumlu tuttuğunuz için teşekkür ederiz ve bugün öğle yemeğinde bize katıldığınız için teşekkür ederiz.” diyerek Enes’e duyduğu saygıyı sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla dile getirdi.
NBA, ‘SUSTURMAYA’ KARARLI!
Bir başka Senatör James Lankford ise “Enes Kanter Özgürlük komünist Çin’in mazlum halkları için konuşuyor, ancak @NBA Çin propagandasını teşvik ederken milyarlar kazanabilmeleri için onu susturmaya kararlı.” diyerek tepkisini gösteriyor.
ENES KANTER’İ TAKTİR EDİYORUM
Bir başka senatör J
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







