Emniyet’e siyasi baskının sonucu: 107 bin soruşturma, 487 ihraç
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 27 2016
Küresel Mağdur Polis Emeklileri Derneği, 17 Aralık soruşturmasının ardından Emniyette yaşanan tasfiyenin boyutunu ortaya çıkardı.
Yapılan denetimler sonucunda polislerin aleyhine 107 bin idari soruşturma açıldığı belirlendi. 487 polis ise ihraç edildi. Siyasi baskı nedeniyle polis asli görevini yapamaz hale geldi.
17 Aralık sonrası emniyette yaşanan cadı avı, res’en emekli edilen emniyet müdürlerinin kurduğu Küresel Mağdur Polis Emeklileri Derneği tarafından rakamlarla ortaya konuldu. Dernek, Emniyet’te güvenlik zafiyetine de yol açan tasfiyenin sonuçlarına ilişkin bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2014-2015 yıllarında polis ve Mülkiye Başmüfettişlerince yapılan denetimler sonucunda polislerin aleyhine toplam 107 bin idari soruşturma açıldı. Zaman aşımlarından dolayı ceza verilmeyen dosyalar ile açılan adli davaların bu rakama dâhil olmadığı belirtildi. Görev yapan her üç polisten birine adli ve idari soruşturma açıldığı, bu baskılar sonucunda polisin asli görevinden uzaklaştığı ve vatandaşın polise olan güveninin azaldığı kaydedildi.
Bir polise 95 soruşturma
Raporda yer alan bilgilere göre, soruşturmaların büyük bir bölümü, istihbarat, kaçakçılık, organize suçlar, mali suçlar, terör ve asayiş gibi adli birimlerde çalışanlar hakkında başlatıldı. Yapılan soruşturmalar sonucunda 487 polis meslekten ihraç edilirken, istihbarat biriminde çalışan sadece bir şube müdürüne 95 farklı olaydan dolayı adli ve idari soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Raporun devamındaki tespitler ise şöyle; “Emniyet teşkilatında atamalar hız kazanmış, branş yönetmeliğinin hükmü kaldırılarak her personelin istenilen yere atanabilmesinin yolu açılmıştır. İdare aleyhine dava açan personel psikolojik baskı, mobbing ve ayrımcılık fiillerine maruz kalmış, personelde her an bir yere atanma korkusu ve güvensizlik oluşturulmuştur.”
2.207 kişi zorla emekli edildi
“2 bin 47 emniyet müdürü ve 160 emniyet amiri olmak üzere toplam 2 bin 207 kişi ortalama 48 yaşında zorunlu emekli edilmiştir. Emniyet Teşkilatının bir veya birden fazla yabancı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


