‘Elon Musk, Ukrayna’nın suikast listesinde’ iddiası ortalığı karıştırdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 16 2022
Tesla ve SpaceX'in CEO'su dünyanın en zengin insanı Elon Musk ile Ukrayna yönetimi arasında sular bir türlü durulmazken, dünyaca ünlü milyarderin 'Ukrayna'nın suikast listesi'nde yer aldığı iddiaları ortalığı karıştırdı.
Tesla ve SpaceX Ceo’su Elon Musk, Rusya’nın tam seferberlikle savaşa girmesi halinde, Ukrayna’nın savaşı kazanma ihtimalinin düşük olduğunu söylemiş, “Rusya’nın mı yoksa Ukrayna’nın mı parçası olduklarına Donbas ve Kırım’da yaşayan insanların iradesi karar vermeli” diyerek, evet ve hayır şeklinde oylama açmıştı.
Musk’ın bu mesajına Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy başta olmak üzere birçok kişi tepki göstermiş, Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij, “defol git o zaman” anlamına gelen küfür içerikli bir yanıt vermişti.
‘SUİKAST LİSTESİNDE YER ALIYOR’ İDDİASI
Tüm bu gelişmelerin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in, Ukrayna’ya sağladığı Strarlink uydu merkezli iletişim hizmetini ücretsiz sürdüremeyeceği konusunda Pentagon ile iletişime geçtiğini söyledi.
Musk’ın Ukrayna’ya Starlink için finansmanı kesme tehdidi sonrası ise gündeme getirilen bir iddia ortalığı karıştırdı. Rusya’da yayın yapan Russia Today’in haberine göre, Musk’ın Mirotvorets isimli bir sitede yer aldığı öne sürüldü. Bu sitenin ‘Ukrayna’nın suikast listesi’ni barındırdığı ve düşmanlarını açıkladığı öne sürüldü.

ELON MUSK’TAN YANIT GELDİ
Haberin ortaya çıkmasıyla Elon Musk Twitter’dan bir mesaj yayınladı. Musk, veritabanına eklendiğini iddia eden viral bir ekran görüntüsü paylaşan bağımsız gazeteci Eva Bartlett’e yanıt vererek, “Bu liste gerçek mi? URL nedir?” yazdı.
Bartlett, “2019’da listeye alındıktan sonra yıllardır bu liste hakkında konuşuyor ve yazıyorum, ancak şimdi Musk, R
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor3.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







