Elektrik zammı da otomatiğe bağlandı! Yeni tarife belli oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 22 2022
Bloomberg'e konuşan bir yetkili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nın (EPDK) elektrik kullanım fiyatlarında sert artışları yerine yıl içerisine yayılmış zamlar yapacağını belirtti.
Türkiye’deki elektrik faturalarının fiyatının kabarıklığından şikayetçi vatandaşa kötü haberi Bloomberg'e konuşan bir yetkili verdi. İsimini vermek istemeyen yetkili isim EPDK’nın yeni fiyat tarifesine göre biranda sert zamlar yerine kademeli zamlar gerçekleştireceğini söyledi.
Dünyaca ünlü haber ajansı Bloomberg’in yaptığı habere göre Türkiye’den bir yetkili isim elektrik dağıtım şirketlerinin 21 yöneticisinin geçen hafta Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve EPDK yöneticileriyle bir araya gelerek sektörün sorunlarıyla ilgi görüşlerin alındığını söyledi. Toplantıda elektrik dağıtım şirketlerinin yöneticilerinin dolar kurunun artışından dolayı maddi kayıplarının 20 milyon dolara kadar çıktığını ifade eden yetkili, şirket yöneticilerinin bu yıl bu durumun daha da zorlayacağını olacağını bildirdiklerini söyledi.
Bunun üzerine Bloomberg’e konuşan haber kaynağı, toplantıda “Elektrik fiyatları tek seferde sert bir zam yerine yıl içinde kademeli olarak artacak” şeklinde bir karar alındığını belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


