Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı koltuğa yeniden oturdu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 27 2019
Rakibi Binali Yıldırım'a 800 binin üstünde fark atarak ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı.

Rakibi Binali Yıldırım'a 800 binin üstünde fark atarak ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. Mazbatasını alan İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB Başkanlığı'na geldi. İmamoğlu buradan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı. Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de toplanan kalabalığa seslendi. İmamoğlu, "Demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana millet öyle bir ders verdi ki, 'Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' dedi" ifadesini kullandı.
İstanbul'un ikinci kez seçilen başkanı Ekrem imamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı.
![[Haber görseli]](http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2019/6/27/1459927_resource/2CB424B9-F864-45D0-9A25-D3D20711A9F8_30430293.jpg)
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 17:15 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi.
İmamoğlu’na eşi ve oğlunun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da eşlik etti.
İMAMOĞLU GÖREVİ DEVRALDI
İmamoğlu buradan İBB binasının bulunduğu Saraçhane'ye geldi. İmamoğlu görevi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan devraldı.
Yerlikaya mührü İmamoğlu'na vererek "Kendisini tebrik ediyorum. Bu süreçte birlikte çalıştığımız büyükşehir ailesine ve tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum." dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


