Ekonomistler yeni program yorumu: Felsefe sohbeti olmuş
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 10 2018
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'yeni ekonomi paketi'ni açıkladı.

Ekonomist Uğur Gürses, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yeni ekonomi yaklaşımına ilişkin olarak, "Sunum biçiminde felsefe sohbeti olmuş; "ceğiz-cağız" vaadi..." dedi.
Twitter'da açıklamalarda bulunan Gürses, Bakan Albayrak'ın "Merkez Bankası'nın bağımsızılığı kritik esastır" sözlerini "Evet yöneticilerinin sürelerini kısaltarak" diye eleştirdi.
Dolar, TL grafiğini paylaşan Gürses, "TL'nin grafikleri bile endişeli :)" yorumunda bulundu.


"Piyasalar yansa n’olur!"
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi olan ekonomist Prof. Dr. Yalçın Karatepe ise Berat Albayrak'ın saat 14.00’te başlaması gereken toplantısının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını bitirmesini beklemesi nedeniyle 15.15'te başlamasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin bir haberi paylaşan Yalçın Karatepe, "Tabi canım, piyasalar yansa n’olur!" yorumunda bulundu.
"Dolar/TL 7 olursa şaşırmam"
İktisatçı yazar Mustafa Sönmez de ‘Türkiye’nin hızla bir milli felakete doğru sürüklendiğini’ ifade ederken "Gün 7 TL/dolar diye biterse şaşırmayacağım Bu, bütün kötümser senaryoları aştı Bununla kimse baş edemez" diye konuştu. Sönmez, "Bu, tam bir kanama. Bu kan kaybı ile nereye varılır bilinemez. Kanama nasıl durdurulacak? Kanama artarken hot-zotla bir yere varılmaz. Hastayı kaybedebiliriz" dedi.
Ekonomi profesörü Ümit Akçay ise
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


