Türk
tekstil sektöründe 1997'de tüketiciyle buluşan ve o günden bugüne innovative (yenilikçi) ürünleriyle dikkati çeken Süvari'nin, x-ray cihazlarından geçerken ötmeyen kemeri ''yok'' satıyor.
Havaalanları başta olmak üzere yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yerlerde, hemen hemen herkesin sıkıntıya girmesine yol açmasının yanı sıra zaman kaybına da neden olan kemer çıkarma zahmetini ortadan kaldıran ''ötmeyen kemer'', Türk tüketicisinin yanı sıra Süvari mağazalarının bulunduğu 6 ülkeden yoğun talep görüyor.
Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet
Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süvari markasını oluşturdukları günden beri
Ar-Ge departmanlarının yanı sıra, Mimar
Sinan Üniversitesi
işbirliği ile düzenledikleri yarışmalarla
genç tasarımcıların yeteneklerini tüketiciyle buluşturduklarını söyledi.
Coşkun, ilk inovasyon ürünlerinin ''kravat olmasa da dik duran yaka'' olduğunu, bunu ''
boyun ve beden ölçüsü farklı olan bu nedenle iki yakası bir araya gelemeyenlere özel
gömlek'', 4 santime kadar esneyen kemer ve pantolonun izlediğini, son ürünlerinin ise ötmeyen kemer olduğunu bildirdi.
Ötmeyen kemeri şu anda sadece parlak ve mat seçenekleriyle
siyah olarak ve tek toka seçeneği ile ürettiklerini vurgulayan Coşkun, yeni yıldan itibaren toka ve
renk çeşitlerinin de olacağını ifade etti.
Coşkun, bu ürünün x-ray cihazında ötmeyen özelliğinin yanı sıra kemerin takıldığı yerde oluşan izlerin de önüne geçtiğini belirterek, ''
Kemeri takma yerini değiştirseniz de değiştirmeseniz de o bölgede kırılmalar oluyordu. Bu yüzden sadece kırılma izinden dolayı kemer çöpe atılıyordu. Oysa, bu kemerin toka kısmı sonradan takıldığından hiçbir şekilde iz oluşmuyor'' diye konuştu.
Ötmeyen kemer için mağazalardan yoğun talep aldıklarını, adeta ''yok'' sattıklarını ifade eden Coşkun, bu nedenle ilk etapta 10 bin adet olarak piyasaya sürülen kemerin
üretimini iki katı artırdıklarını, ikinci periyot 20 bin kemeri tekrar üretim programına aldıklarını bildirdi.
-TAKLİTÇİLERE ÖNLEM-
Coşkun, dünyada ilk kez üretilen bu kemerin taklitlerine karşı da avukatlarının önlem aldığını, sürekli takipte bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:
''Bu kemerin dünyadaki tescili firmamıza ait olmasını rağmen üretim teşebbüsünde bulunanları tespit ediyoruz. Üreten firmaya 500 bin TL'lik tazminat davası açabileceğimiz gibi ürünleri de toplatabileceğiz. Çünkü, bu kemerin üretimi 3,5 yıl süren AR-GE çalışması ve 300 bin TL'yi bulan bir maliyetle gerçekleşti.''
Coşkun, AR-GE çalışmalarıyla, erkeklerin hayatlarını kolaylaştıracak yenilikçi ürünler üretmeye devam edeceklerini bildirdi.