Türk
Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (
TÜSİAD) yeni Yönetim
Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ oldu.
TÜSİAD'ın yeni seçilen
yönetim kurulu üyeleri, 37'nci Genel Kurul sonrasında toplandı. Genel Kurulda seçilen yeni yönetim kurulu, kendi arasında yaptığı seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığına Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı getirdi.
37'nci
genel kurul toplantısı sonrasında, yeni yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı.
Buna göre, yönetim kurulu başkan yardımcıları
Pekin Baran
Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı,
Ferit Şahenk Ekonomik ve
Mali İşler Komisyonu Başkanı, Ümit
Boyner Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı olarak belirlendi.
Üyeler, Bülent Akgerman
Meslek Örgütleriyle İlişkiler,
Haluk Dinçer Dışişleri Komisyonu Başkanı, Ayça Dinçkök Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı, Ali Kibar Şirket İşleri Komisyonu Başkanı,
Erdal Karamercan Sanayi, Hizmetler ve
Tarım Komisyonu Başkanı,
Ethem Sancak ise Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak seçildi.
SABANCI'NIN VEDA KONUŞMASI
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer
Sabancı,
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Bu
cinayet, sonuçları dikkate alındığında, ilk planda ortaya çıkan görüntü ne olursa olsun bireysel bir tepkinin eyleme dönüştürülmesi olarak değerlendirilmemelidir" dedi.
Sabancı, "
Türkiye'yi bugün girdiği değişim,
gelişim, dünyaya entegrasyon rotasından geri çevirmeye çalışan kesimler, içerde de varlıklarını bir kez daha ortaya koydular. Bugüne kadar bir dizi konuda tavır birliği gösterdiler. Türkiye, buna ancak daha derin, daha yaygın, daha katılımcı bir
demokrasiyle karşı koyabilir" diye konuştu.
Sabancı, TÜSİAD'ın 37. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı
veda konuşmasına; Hrant Dink'in ailesine, yakınlarına
başsağlığı dileyerek başladı. Sabancı, yapılan saldırının Türkiye'nin dünyadaki pozisyonunu değiştirmeye yönelik sonuçlar doğurmaya çok elverişle olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Daha net söylemek gerekirse bu saldırı esas olarak demokrasi ve fikir özgürlüğü alanlarında gerçekleşen kazanımları geri çevirmeye, Türkiye'nin Batı dünyasından koparılarak, içine kapanmayı sağlamayı isteyenlerin uzun süredir aradıkları dış koşulları oluşturabilir. Öte yandan, bugüne kadar genel kabul görmüş görüşlerin dışına çıkanlara, farklı düşünenlere bir gözdağı işlevi görebilir. Türkiye'yi bugün girdiği değişim, gelişim, dünyaya entegrasyon rotasından geri çevirmeye çalışan kesimler, içerde de varlıklarını bir kez daha ortaya koydular. Bugüne kadar bir dizi konuda tavır birliği gösterdile. Bu kesimler tarafından sürüklenmek istendiğimiz nokta, evrensel değerlerden uzaklaştırılmış, içine kapanmış bir Türkiye ise buna ancak; daha derin, daha yaygın, daha katılımcı bir demokrasiyle karşı koyabiliriz."
Demokrasinin, TÜSİAD için hiçbir zaman dönemsel siyasi konulara müdahale maksadıyla gündeme getirilen bir konu olmadığını vurgulayan Sabancı, "Dekmokrasi bizim için ilkesel bir konudur" dedi.
"SİYASET ADAMI SÖZLERİNİN NEREYE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNEREK KONUŞMALI"
Sabancı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TÜSİAD'ın geçen hafta açıkladığı güncelleştirilmiş
demokratikleşme raporunu
PKK patentli öneriler olarak nitelendirmesiyle ilgili olarak, Devlet Bahçeli'yi kastederek, bir
siyaset adamının, sözlerinin nereye gideceğini, hangi dinamikleri etkileyeceğini düşünerek konuşması gerektiğini ifade etti. Sabancı, "Siyasetçilerimizden; daha vakur, akılcı ve demokrasiyi yücelten söylemler bekliyoruz. Demokrasi ve kazanımlarına sahip çıkmak istiyorsak, yapacağımız ilk iş 301. maddenin ve yerleşik uygulamalarınıın oluşturduğu utançtan kendimizi kurtarmaktır" diye konuştu.
TÜSİAD'ın 37. Genel Kurulu'nda, Başkanlar Konseyi'nin
teklif götürdüğü Doğan TV Radyo Yayıncılık Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ tek
aday oldu. Genel Kurul Toplantısı, Türk İş dünyasının önde gelen isimlerini biraraya getirdi.