2007 yılı
tanıtım faaliyetlerine ilişkin Lütfi Uluslararası
Kongre ve
Sergi Sarayı'nda
basın toplantısı düzenleyen Koç, son 2 yılda
bakanlığı tarafından yürütülen tanıtım kampanyalarının uygulanmasında önemli değişiklikler yapıldığını söyledi.
Koç, tanıtım kampanyalarını yapacak firmaların seçiminin öne çekilerek daha önce
Mart ayında başlayan kampanyaların
ocak ayından itibaren başlatıldığını hatırlatarak, ''Önümüzdeki haftadan itibaren yeni reklam filmleri ile yeni görsellerden oluşan tanıtım kampanyalarımız dünyanın çeşitli yerlerinde aynı anda başlayacak. Ayrıca halkla ilişkiler faaliyetleri, fuarlar, özel projeler, kültürel etkinlikler ve
yabancı medyanın
ülkemizde ağırlanmasıyla kampanyamızı güçlendireceğiz'' dedi.
Sadece
deniz, güneş, kum değil, kültür ve
alternatif turizm türlerini de yoğun bir şekilde tanıtacaklarını kaydeden Bakan Koç, sağlık, termal, kongre, yat ve golf turizminin de vazgeçilmezler arasında yer alacağını söyledi.
Atilla Koç, 2006 yılında sektörün yıllardır beklediği turizm master planını hazırladıklarını belirterek, ''Artık kısa, orta ve uzun vadede yolumuzu biliyoruz.
Turizm Master Planı'nda yer alanları hızla hayata geçireceğiz'' diye konuştu.
-TANITIMDA SÜREKLİLİK-
Koç, tanıtımda süreklilik esasına ağırlık vererek, ana
pazar ülkelerde kampanyaların 12 aya yayılmasının sağlandığını ifade ederek, sektörle birlikte uzun süredir yapılmayan ortak reklam kampanyalarına 2006 yılında yeniden başlandığını ve 2007 yılında da bu kampanyaların devam edeceğini bildirdi.
Bakan Koç, ''Üzülerek burada bir meseleyi söylemek istiyorum. Bu kadar gayrete rağmen 'tanıtımda, reklamda geç kaldık' lafları eğer bilmezlikten dolayı ise bu affedilir bir bilmezlik değil. Diğer hususu da takdirlerinize bırakıyorum. Şunu da hiç kimse unutmasın, bakanlığımda kimseye iş takipçiliği yaptırmam'' dedi.
UNESCO'nun 2007'yi ''
Mevlana Yılı'' ilan ettiğini hatırlatan Koç, bu yılın tüm dünyada etkin bir şekilde kutlanabilmesi için özel bir proje grubu oluşturarak çalışmalara başladıklarını bildirdi.
-YENİ BİR YAPILANMA-
Koç, son yıllarda ülke tanıtımında yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiği konusunun kamuoyunda sıkça tartışıldığını, kendilerinin de bu düşüncede olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Tanıtım konusunda görev ve sorumluluğun yalnız
Kültür ve Turizm Bakanlığının ve kamuda olmadığını hepimiz biliyoruz. Sektörün her kesimini kucaklayan ve tüm aktörleri barındıran bir yapının aktif katılımı ve yeni kaynaklar sağlanarak oluşturulması hepimizin menfaatinedir.''
Koç,
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği'nin bu yönde başlattığı girişimleri takdirle karşıladıklarını ve örnek alınması gerektiğini söyledi.
-ORHAN PAMUK'UN NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ-
Bakan Koç, Papa 16. Benediktus'un geçtiğimiz kasım ayında yaptığı ziyaretinde barış ve dostluk mesajları vermesinin Türkiye'nin medeniyetler ittifakındaki rolünün önemini ortaya koyduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:
''Turizmin insanları buluşturan, birbirlerini daha iyi anlamalarını, kültürel paylaşımın en yoğun yaşanmasını sağlayan etkin bir yol olduğu aşikardır. Biz de tüm misafirlerimizin kalplerine uzanan köprüleri kuracak tanıtım stratejilerimizle mayasında insan sevgisi ve hoşgörü barındıran Türk insanının ve ülkemizin güzelliklerini anlatacağız. Ülkemizdeki tüm güzelliklerden vatandaşlarımızın da eşit şekilde yararlanabilmesi için çalışmalarımız sürecek.
2006 yılında bizi sevindiren diğer bir gelişme, değerli yazarımız Orhan Pamuk'un aldığı
Nobel Edebiyat Ödülü ile Türk edebiyatını ve Türk dilini taçlandırması oldu. Bu
ödül ile yeni bir kulvara giden Türk edebiyatının ve yazarlarımızın
yurt dışında daha çok tanınması amacıyla onların eserlerinin yabancı dile çevrilmesi için bakanlığımın katkısı, artan hızıyla devam edecektir.''