Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, son günlerde bazı siyasetçilerin Sivil Toplumu kastederek sık sık, 'muhalefet yapacaklarsa parti kursunlar siyasete girsinler' dediklerine atıfta bulunarak, "Buna karşılık bazı işadamları da verdiğimiz vergilerin, ülke kaynaklarının nasıl kullanıldığını bilmek en doğal hakkımız diyorlar. Bunu yapmak niçin muhalefet olsun diyor ve şunu ekliyorlar; siyaset millete hizmet etme yeridir, para kazanma, servet edinme yeri değildir. Para kazanmak isteyen siyasileri eşit şartlarda rekabet edebilmek adına siyaseti bırakıp, şirket kurup iş hayatına girmeye davet ediyoruz." dedi.
Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu TUSKON, 5’inci Olağan Seçimli Genel Kurul’unu gerçekleştirdi.
1000 delegenin katıldığı Genel Kurul’a, Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Erasmus Mwencha da onur konuğu olarak katıldı. Tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul’da Rızanur Meral 5’inci kez TUSKON başkanı seçildi. Meral, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, güncel tartışmalara da değindi. Meral, yaşanılan bu sürecin siyasi anlamda oluşacak ağır maliyetlerinin yanı sıra kısa, orta ve uzun vadede ulusal ve uluslararası arenada çok ağır ekonomik ve ticari maliyetlere yol açacağının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Meral, şunları söyledi:
"Büyüme ve gelişme için hem yurt dışından doğrudan yatırıma, hem de yurt dışından finansman bulmaya ihtiyacı olan Türk ekonomisinin, yurt dışında ‘öngörülebilir bir hukuk devletinden’, ‘bir gecede değiştirilebilen sözde kanunlar ülkesine’ dönüşen ülke algısı nedeniyle ciddi bir güven, finansman ve yatırımcı kaybına uğrayacağı endişesini taşıyoruz. Herkesi devletimizin ve ülkemizin geleceğini muhafaza etmek için adalete ve hukukun üstünlüğüne saygılı olmaya ve yargının bağımsızlığını zedeleyecek adımlar atmamaya davet ediyoruz. Erklerin işleyişinde büyük bir sıkıntıyı ortaya çıkaran ve devletimizin geleceğini tehdit eden bu hususta başta Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Muhalefet Liderleri olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz."
Meral, Türkiye'nin 'yolsuzluk kontrol göstergesi'nde 78'inci, yolsuzluk algı endeksinde de 180 ülke arasında 58'inci sırada olduğuna dikkat çekerek, "Bu seviyelere hepinizin şaşırdığını özellikle yolsuzlukla ilgili göstergelerin gerçek olamayacağını. Montaj ve düzmece olduğunu hatta paralel yapının işi olabileceğini söylediğinizi duyar gibiyim. Zaten son günlerde medyada büyük şaşkınlık ve üzüntü ile izlediğimiz haberler, tapeler; paralel, üçgen, dikdörtgen’e bakın derken ne kadar yamuk işlerin gizlenmeye çalışıldığını, nelerin götürüldüğünü de çok net ortaya koyuyor." dedi.