Halka arzda talep toplama tarihleri 24-25-26 Nisan, fiyat aralığı 4,35-4,75 TL olarak belirlendi. Şirket halka açılarak sermayesini 50 milyon TL'den 60 milyon TL'ye çıkartmayı planlıyor. Hisse satışı ile toplam 15 milyon adet pay yatırımcılara sunuldu.
Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu, Naksan için bir ilk. Grubun bundan sonra yapacağı halka arzlar için önemli bir örnek olacak. Türkiye'nin parlayan yıldızı Gaziantep'ten halka açılan ilk üretim firması olmamız da bizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor." dedi.
Şirketin halı üretimi yanı sıra BCF iplik imalatı yaptığını aktaran Nakıboğlu, "Halıda iç piyasayı, BCF iplikte ise dış piyasaları hedefliyoruz. Halı satışlarımızın yüzde 80'ini içeriye, BCF iplik satışlarımızın ise yüzde 90'ını dışarıya yapıyoruz. Operasyonel karlılığımız son 2 senede yüzde 20 seviyelerinde." açıklamalarında bulundu.
Gaziantep'in makine halısı üretiminde önemli bir yer olduğunu dillendiren Taner Nakıboğlu, Türkiye'nin genç populasyonunun, artan hane halkı tüketim harcamalarının ve yeni konut projelerinin etkisiyle halı sektörünün önemli oranda büyüyeceğine işaret etti. Royal'in bu dönemde hem müşterilerine hem de yatırımcılarına katma değer yaratan ürünler vereceğini bildirdi.
Konsorsiyumun önderi Ak Yatırım'ın Genel Müdürü Attila Penbeci ise "Şirketin sermayesi 50 milyon TL'den 60 milyon TL'ye çıkarılıyor. Mevcut hisse satışı ile birlikte toplam 15.000.000 adet pay halka arz edilecek ve halka az oranı yüzde 25 olacak. Ek satış durumunda bu oran yüzde 28,75'e kadar çıkabilir. Birim hisse fiyat aralığı 4,35-4,75 TL, talep toplama tarihleri ise 24-25-26 Nisan. Halka arzın yüzde 20'si dışarı, geri kalanı içeriye tahsis edildi. İç plasman için kurduğumuz konsorsiyum 28 aracı kurumdan oluşuyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN