O zamdan et fiyatları da nasibini alacak mı?

Sıkıntıyı sona erdirecek formül!

O zamdan et fiyatları da nasibini alacak mı?

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği  Başkanı Bülent Tunç, saman fiyatlarında yüzde 300 oranında bir artış yaşandığına  dikkati çekerek, saman fiyatlarının 1 liraya kadar yükseldiğini söyledi.
         Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı'nın saman temini çalışmasını değerlendirdi.

         Üreticilerin samanla ilgili büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Tunç,  ''Samanın fiyatı 1 liraya kadar yükseldi. Bu da üreticiyi maliyet konusunda çok  zorluyor'' dedi.

         Fiyatlar nedeniyle üreticilerin hayvanlarını besleyecek saman  bulamadığını vurgulayan Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:
         ''Daha önceden Bakanlığımız arpa ile ilgili destekte bulundu, şimdi de  samanın gündeme gelmesi bizleri çok sevindirdi. Hükümetimizin bu konudaki  duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

         Saman fiyatlarında yüzde 300 oranında bir artış var. Müthiş bir maliyet  artışı var. Yem fiyatlarına da zam gelmişti zaten, böyle olunca üretici zor  duruma düştü. Bu zamların yarattığı sıkıntı Bakanlığımız'ın müdahaleleriyle sona  erecek umarım. Saman fiyatlarındaki artış bizi aşırı tarımsallığa itti. Ancak bu  saman alımıyla sıkıntımız sona erecek.''
<< Önceki Haber O zamdan et fiyatları da nasibini alacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER