Devlet hangi lojmanları satmayacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çocuk teşviki için yürütülen çalışmaların hızlandığını söyledi. Bakan 2B arazileriyle ilgili satış süreci ve kamu lojmanlarının satışıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Devlet hangi lojmanları satmayacak?

Son nüfus verilerinde Türkiye'deki genç nüfus oranının düşük çıkması hükümeti harekete geçirdi. Çocuk teşviki için yürütülen çalışmalar hız kazandı. Çalışmalarla ilgili son durumu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek anlattı.

MEHMET ŞİMŞEK: "ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR, 3 BAKANLIK YÜRÜTÜYOR, DÜNYA'DAKİ ÖRNEKLERİ İNCELENİYOR. SONRA  BİZE SUNACAKLAR EN UYGUNUNU SEÇECEĞİZ."

''2-B ARAZİLERİNE İLGİ BÜYÜK"

Bakan Şimşek, 2B arazilerindeki satışı da değerlendi. Arazilerin il il satışının internet ortamında başladığını söyleyen Maliye Bakanı, ilginin büyük olduğuna dikkat çekti.

MEHMET ŞİMŞEK: "2B BEDELLERİNİ AÇIKLIYORUZ. BAZI İLLERDE SATIŞ BAŞLADI. TESPİTİ TAMAMLANMIŞ ARAZİLERDE BAŞVURULAR %70'İ AŞTI. İLGİ ÇOK FAZLA. RAYİÇ BEDELİ İL İL SİSTEME KOYMAYA BAŞLADIK."

Kamu lojmanlarının satışı tartışılıyor. Maliye Bakanı satılmayacak lojmanları açıkladı. 

MEHMET ŞİMŞEK: "GÜVENLİK ALANLARINDAKİ LOJMANLARI SATMAYACAĞIZ TABİ AMA BÜYÜKŞEHİRLERDEN BAŞLAYARAK BU ALANLARI MİLLETİN YARARINA DEĞERLENDİRECEĞİZ. ARSA DEĞERLİYSE ORANIN ARSASINI SATARIZ, LOJMAN YENİYSE BİNAYI SATARIZ...."

SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Devlet hangi lojmanları satmayacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER