Hürriyet'in haberine göre, sistemi toparlamaya dönük bir çalışma yaptıklarını kaydeden Çelik, “Bunu taraflarla anlaşarak yapacağız. Bunun bütün memurlara dönük olarak algılanması da doğru değil. İhtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alıp il il dolaştırmanın ne kamu ne de çalışan açısından getirisi yok. Meslek memuru olarak mühendis, doktor, hemşire, polis ve öğretmen gibi 5-10 başlıkta çalışanlardır” dedi.
Milli Eğitim, İçişleri ve Gümrük başta olmak üzere bazı kurumlarda uygulanan sistemi genel bir kritere dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Çelik, gönüllülük esasına dayanmasını istedikleri bu modelin sadece yeni işe başlayanları kapsayabileceğini de belirterek şöyle konuştu:
“Ayın 12’sinde sabah önce işçi konfederasyonlarıyla bir araya gelip taşeron sistemini, öğleden sonra da memur konfederasyonlarıyla bir araya gelip personel sisteminde yapacağımız değişiklikleri konuşacağız. Çok farklı personel sistemi uygulamalarımız var. Bunun yurdun dört bir yanına dengeli dağılımında da ciddi sorunlar var. Ülkenin belli bölgelerinde meslek memurlarını istihdam edebilmek için çeşitli yöntemler uyguluyorsunuz. Mesela, sözleşmeli çakılı kadro uygulaması. Ama bu sistemin yürümediğini gördük. Neden? Çünkü insanların ihtiyaçları var. Bir yerde 10-20 yıl çakılı çalışmaları mümkün olabilir mi? Bakıyorsunuz, vatandaş işe ilk atanırken bu sistemden memnun ama işe girdikten sonra yürümüyor.”
BÜTÜN MEMURLARA DÖNÜK DEĞİL
Bu sistemi toparlamaya dönük bir çalışma yaptıklarını kaydeden Çelik, “Bunu taraflarla anlaşarak yapacağız. Bunun bütün memurlara dönük olarak algılanması da doğru değil. İhtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alıp il il dolaştırmanın ne kamu ne de çalışan açısından getirisi yok. Meslek memuru olarak mühendis, doktor, hemşire, polis ve öğretmen gibi 5-10 başlıkta çalışanlardır” dedi.
Memuru üzme amacımız yok
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik şöyle konuştu: “Mesela Milli Eğitim, İçişleri, Gümrük’te uygulanıyor. Yapmak istediğimiz mevcut sistemde de uygulanan rotasyona genel bir kural koymak. Yoksa memurları rencide etmek, üzmek gibi bir amacımız yok, bunlar doğru yakıştırmalar da değil. Amaç dengeli dağılımı sağlamak. Bunu da yine memurlarla konuşarak, zorlayıcı olmadan sağlamamız gerekiyor. Konfederasyonlarla oturup formülü, çıkış yolunu birlikte bulacağız. Amaç var olanı mesleklerde bir kriter getirmek.”