Bakan
Dinçer, Rixos Otel'deki
Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi kapanış toplantısına girişinde basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını
yanıtladı.
Konfederasyonların ''1 Mayıs'ı
Taksim Meydanı'nda
kutlama kararına'' ilişkin bir soru üzerine Dinçer, bu konuda kendisiyle herhangi bir temas olmadığını, kararı gazetelerden öğrendiğini söyledi.
Hükümetin 1 Mayıs'ı ''İşçi
Bayramı'' olarak ilan ettiğini ve 1 Mayıs'ın son bir kaç yıldır bayram olarak kutlandığını dile getiren Bakan Dinçer, şöyle konuştu:
''Bu bence çok önemli bir gelişme. Bugünün bir bayram havasında geçmesi ve Türkiye'de herhangi bir
asayiş sorununa izin verilmemesi bence çok önemli. Bu konu bizden çok
İçişleri Bakanlığı ile alakalı bir asayiş sorunu dolayısıyla herkesin Türkiye'de asayişi sağlama konusunda katkı yapması gerektiği kanaatindeyim.
Konuyla ilgili hukuki
düzenlemeler ne ise onlara herkes uymalı benim temel tavsiyem, o günü
işçilerimizle birlikte hep beraber bir esenlik içerisinde mutluluk içerisinde bayram içerisinde kutlayalım isterim. Eğer İstanbul'da mitingle alakalı düzenleme varsa bence o düzenlemeye herkes uymalı.''
-PRİM BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI-
''
BAĞ-KUR prim borçlarının yeniden yapılandırılmasının söz konusu olup olmadığı'' sorusuna karşılık Bakan Dinçer, şunları söyledi:
''Ben hiç
yapılandırmadan bahsetmedim. Bugün bazı gazetelerde de var. Hiçbir suretle bunu çok net tekrar söylüyorum, ne af düşünüyoruz ne yapılandırma düşünüyoruz. 36 aylık
taksitlendirme imkanı kanunun bize verdiği bir imkandır zaten başlangıçtan beri vardır. İş adamlarımız bilmiyor olabilirler düşüncesiyle Meclis'teki bir talepten sonra, sorudan sonra açıklama yapmıştım. İş adamlarımız
kriz sebebiyle sıkıntıya düşmüşlerse il müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde 36 ay süreyle kendilerine taksit yapabiliriz.
Bu bizim elimizde inisiyatifimizde olan bir şey, bu
yeniden yapılandırma değil zaten. Yeniden yapılandırma düşünmüyoruz. Böyle bir hazırlığımız yok. Hiç kimse için yok.
Temelde yeniden yapılandırma fikrine
itiraz ediyorum, bunun primlerini vaktinde ödeyen yüzde 70'ten fazla insanımıza yapılmış bir haksızlık olduğu kanaatindeyim.
Primi ödemeyenlere yönelik bir af veya yapılandırma fikrinden primi ödeyen insanların
teşvik edildiği, motive edildiği yeni bir
sistem için
hazırlık çalışmaları yapıyoruz. Bunu defalarca izah ettim.''
Bakan Dinçer, ''4/c statüsüne ilişkin çalışmanın tamamlanıp tamamlanmadığı'' yönündeki soruya ise ''Bunun Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı tarafından yapılan bir hazırlık olduğunu ve son safhası hakkında bilgisi olmadığı'' şeklinde yanıt verdi.
Ömer Dinçer, ''Emekli olduktan sonra yeniden çalışan
emeklilere prim borcu çıkarıldığı yönündeki itirazların'' anımsatılması üzerine, ''Konuyla ilgili düzenlemelerimiz çok açık. Hem hukuki hem de yönetmelik düzeyinde çok açık. Dolayısıyla şayet vatandaşlarımızın, emeklilerimizin konuyla ilgili itirazı varsa onları tek tek inceliyoruz herkesin durumuna göre karar veriyoruz'' dedi.
AA