Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik çalışmalarla ilgili konunun sadece TBMM Anayasa uzlaşma Komisyonu'nda gündeme geldiğini hatırlatarak, "Tüm siyasi partiler, 'asgari ücretten vergi alınmasın' diye bir kararı alıyorlarsa ve bunun gereğini de anayasaya koyuyorlarsa bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama bugün asgari ücretle ilgili çok ciddi artışlar yaptığımızı tüm kamuoyu biliyor. Vergi boyutuna gelirsek, ciddi rakamlar var. Bu değişiklik; 4-5 milyar liralık bir vergiden vazgeçeceksiniz anlamına gelir. Bu, hesap kitap işidir. 'Partiler anlaştı ne diyorsunuz' denilirse tüm partiler anlaşmışsa, karar noktasında ittifak varsa, bizim gereğini yapma zorunluluğumuz var. Anayasa ne zaman değişecek, nasıl ittifak sağlanacak gibi süreçler var. Şu anda bu sürecin ne zaman ve nasıl tamamlanacağına dair bir şey söylememiz mümkün değil." diye konuştu.
Hafta sonunu baba ocağı Bursa'da geçiren Bakan Faruk Çelik, Doburca Tesisleri'nde hastane başhekimleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, belediyelerde çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması konusundaki sözlerini hatırlattı. Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımızın da daha önce ifade ettiği gibi, belediyelerdeki sözleşmelilere bir sözümüz vardı. O konuda bir sorun olmayacak. Tabii ki, tarihi, süresi, sayısı değerlendirilmek kaydıyla ama tümden sözleşmelilerle ilgili bir değerlendirmemiz de var. Sayın Başbakanımız'a arz edip bu dönem içerisinde neticelendirmek istediğimiz bir konu, inşallah neticelenir." dedi.
VARLIK BARIŞI İLE CİDDİ BİR YATIRIM VE VERGİYE KAVUŞACAĞIZ
TBMM gündemindeki Varlık Yasası'nın neler getireceği yönündeki soruyu da cevaplandıran Bakan Faruk Çelik, Türkiye'nin geçmiş yıllarda Varlık Barışı ile ilgili bir düzenleme yaptığını ve 1,5 milyar lira bir vergi alma imkanına kavuştuğunu söyledi. Bakan Çelik şunları söyledi: "Bu kez, dünyada oluşan konjonktür, yani OECD ülkelerinin vergi cenneti olan ülkelere yönelik uygulamaları, dünya bankacılık sistemindeki sıkıntılar bu konuda Türkiye'nin yeniden bir varlık barışını ortaya koyması için olumlu bir atmosfer oluşturuyor. Varlık Barışı, Parlamento'dan geçtiği zaman çok ciddi bir imkanın altın döviz, menkul, gayri menkul neyse bunların ülkeye transferi söz konusu ve ciddi manada vergi tahsilatı olacak. Kayıt dışı, kayıt altına alınmış olacak. Güvensiz limanlarda olanlar güvenli limanlara gelmiş olacak. Bu da yurtdışı varlıklara dönük bir düzenlemedir. İnşallah ciddi bir beklenti söz konusu. İnşallah bu yasalaştıktan sonra Türkiye ciddi imkanlar, ciddi kaynaklara kavuşmuş olacak. Tüm imkanların kayıt altında, Türkiye'de değerlendirilmesi, yatırıma dönüşmesi konusunda dünya piyasalarını gözlemleyen ve ön alan tedbirleri ortaya koyuyoruz. Varlık Barışı da bunlardan biri ciddi kaynak gelecek ciddi yatırım yapılacak."