13 bin memura doğu göründü

Müdürler, daire başkanları ile üst yöneticiler hariç bütün memurlara, her bölgede çalışma zorunluluğu getirildi.

13 bin memura doğu göründü

İstanbul, Ankara, İzmir’de çalışan memura, Bingöl, Ağrı, Ardahan yolları göründü. 2.5 milyon memur, rotasyonun torba yasa tasarısına girmemesine sevinirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 13 bin memuru, Resmi Gazete’yi görünce şok oldu.  

Hürriyet'in haberine göre, Bakanlık, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Türkiye’yi 4 çalışma bölgesine ayırdı. Müdürler, daire başkanları ile üst yöneticiler hariç tüm memurlara, her bölgede çalışma zorunluluğu getirildi. Ağrı, Batman, Bingöl, Ardahan gibi 15 ilin yer aldığı 4. Bölgede çalışma süresi 3 yıl olurken; 3. Bölgede çalışma süresi 4 yıl; 2. Bölgede çalışma süresi 5 yıl ve 1. Bölgede çalışma süresi 7 yıl olarak belirlendi.

Birinci bölgede zorunlu çalışma süresini dolduran ve dördüncü bölge hizmetini henüz yapmamış olan personelin sonraki hizmet bölgeleri dördüncü bölgeden başlamak üzere yukarı doğru olacak. Ancak sağlık, çocuk ve eş durumu mazeret olarak kabul edilecek.  

YÖNETİCİLER HARİÇ HERKES!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Bakanlık merkez teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, daire başkanı ve üstü yöneticiler ile taşra teşkilatında görevli il müdürü ve il müdür yardımcıları hariç tüm personeli kapsıyor. Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72’nci maddesi ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 28’inci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlandı. 

AİLE BÜTÜNLÜĞÜ KORUNACAK

Bakanlık, atama ve yer değiştirmelerde ‘aile bütünlüğünün korunması’ başta olmak üzere, bakanlık ihtiyaçları, bölgeler arasında personelin adil ve dengeli dağılımı ile hizmet puanı gibi ilkeleri dikkate alacak.

HERKES TÜM BÖLGELERDE GÖREV YAPACAK

Personelin tamamı sırasıyla tüm bölgelerde görev yapacak. Görev bölgesi dördüncü bölgeden yukarıya doğru olacak. Yani Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman gibi dördüncü görev bölgesinde 3 yıllık görev süresini dolduran bir personel, Diyarbakır, Adıyaman, Aksaray, Kastamonu, Erzurum gibi 24 ilin yer aldığı üçüncü bölgeye atanacak. Burada 4 yıllık görev süresini tamamlamasının ardından ise 5 yıl görev yapacağı 2. Bölgeye; son olarak da 7 yıl kalacağı 1. Bölgeye atanacak.


İSTANBUL, ANKARA’DA ÇALIŞANLAR

Halen İstanbul, Ankara, İzmir gibi birinci bölgede görev yapan ve burada 7 yıllık görev süresini dolduran bakanlık personeli ise, daha önce dördüncü bölgede görev yapmamış ise öncelikli olarak bu bölgeye atanacak. Ardından da üçüncü ve ikinci bölgelere geçecek. Ancak personelin talebi halinde Yönetmelikte yer alan ilgili hususlara uyulmak kaydıyla alt bölgelere doğrudan atamaları yapılabilecek.

10 YILINI DOLDURANLAR

Sağlık ve eş mazereti olanlar hariç, bulunduğu yerde on yılını dolduran personelin, Bakanlıkça ihtiyaç gösterilen kadro ve unvanına uygun bir yere atanmak üzere, bölge sırası gözetilmek ve en az beş tercih olmak kaydıyla tercihleri alınarak yer değiştirme suretiyle atama döneminde hizmet puanına göre ataması yapılacak. Tercihte bulunmayan personel ise durumuna uygun bir yere Bakanlıkça resen atanabilecek. Ancak 10 yılını dolduran personelin ataması, 2014 yılı atamalarıyla başlayacak.

SAĞLIK, EŞ, ÇOCUK MAZERET OLACAK!

Personelden, görevli bulunduğu yerde kalmasının kendisi veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin sağlık durumunu tehlikeye sokacağını, sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler yer değiştirme talebinde bulunabilecekler. Bu durumda öncelikle aynı hizmet bölgesi içerisinde sağlık raporuna uygun, tedavilerini yaptırabilecekleri bir ile; aynı bölge içerisinde raporda belirtilen sağlık şartlarına uygun yer bulunmaması halinde bölge sırası takip edilerek üst veya alt bölgelerde sağlık raporuna uygun tedavilerini yaptırabilecekleri yere atanabilecekler. 

<< Önceki Haber 13 bin memura doğu göründü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER