Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, öğretmenlerin hak ettikleri değeri maddi ve manevi yönden alamadıklarını vurgulayarak, ek ders ücretlerine yüzde 100 oranında artış yapılması gerektiğini belirtti.
Zor, yaptığı açıklamada eğitim-öğretim sürecinin başarılı olmasını sağlayacak olanların öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları olacağını kaydetti. Zor, öğretmenlerin mesleki motivasyonlarının yükselmesi, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin artırılması için özlük haklarında iyileştirilme yapılması gerektiğine dikkat çekti. Öğretmenlerin ülke ve toplumun geleceği adına önemli görevlerden birini ifa ettiğine vurgu yapan Sefa Zor, şu ifadeleri kullandı: "Ne yazık ki maddi gelir ve özlük hakları konusunda adaletsiz uygulamalar yüzünden öğretmenlerimiz mağdur oluyor. Ülkemizde eğitim alanında çalışanlar, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret almaktadırlar.
Ülkemizde eğitim alanında çalışanlar, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret almaktadırlar. Çalışmaya karşı olmak, hele gelişmekte olan bir ülkenin daha fazla çalışmasının önüne geçmek tabi ki doğru değildir fakat eşit işe eşit ücret bir devlet politikası ise öğretmenlerin bu emek ve gayretleri karşılığını bulmalı, onlara yapılacak ücret iyileştirmeleri ile bir nebze olsun yapılan haksızlıklar telafi edilmeye çalışılmalıdır. Ayrıca OECD ülkelerinin çalışma saatleri ve yıllık tatil süreleri göz önüne alındığında ülkemizde öğretmenlerin çok çalışıp az tatil yaptıkları rahatlıkla görülecektir. Öğretmenlerimiz, dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla çalışmakta, daha az tatil yapmaktadır."
'YÜZDE 100 ZAM İSTEĞİ GAYET NORMALDİR'
Türkiye'de öğretmenlerin OECD ülkelerindeki öğretmenlere göre daha fazla çalıştığını sözlerine ekleyen Zor, şunları kaydetti: "2005 yılındaki Milli Eğitim Bakanımız ek dersin 3,5 TL'den 10 TL' ye çıkarılması gerektiğini söylemişti. Ancak yıl 2016 ek ders 11 yıl sonra 10 lira oldu. 11 yıl önce ek dersin 3,5 TL'den 10 TL'ye çıkarılması gerekildiği ve bunun gerekçeli olarak Maliye Bakanlığı'na sunulduğu düşünüldüğünde, aradan geçen 11 yılda ülkemizin ne denli büyüdüğü, ekonomisinin ne kadar iyi olduğu, kişi başına düşen milli gelirin ne kadar arttığı her ortamda dillendirilirken bizim ek derse 2005'deki gibi yüzde 250 değil sadece yüzde 100 zam istememiz gayet normal değil midir?" CİHAN