Ucuz Kırtasiye ürünleri çocuklarımızı tehdit ediyor

NT Genel Müdürü Murat Kara, kırtasiye alışverişi telaşına kapılan velileri aldıkları ürünlerle alakalı uyardı.

Ucuz Kırtasiye ürünleri çocuklarımızı tehdit ediyor

Okullar 15 Eylül'de açılıyor. NT Genel Müdürü Murat Kara, kırtasiye alışverişi telaşına kapılan velileri uyardı: "Çocukların sağlığı için zararlı maddeler içermeyecek kırtasiye ürünlerini tercih edin. Ucuz ürün alarak çocuklarınızın hayatını tehlikeye atmayın".

'UCUZ KIRTASİYE ÇOCUKLARINIZIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR'

Okulların açılmasına az bir zaman kala velilerin kırtasiye alışveriş telaşı başladı. Bugün'ün haberine göre; çocukların sağlığı için zararlı maddeler içermeyecek kırtasiye ürünlerinin alınması gerektiğini söyleyen NT Genel Müdürü Murat Kara, zararlı ham maddelerin hem zeka geriliğine hem de kansere yol açabileceğine dikkat çekti.

'BİLDİĞİNİZ MARKAYI ALIN, FTALAT MADDESİ ÇOK TEHLİKELİ'

Türkiye’ye sırf ucuz olsun diye kalitesiz sağlıksız ürünlerin getirildiğini ifade eden Kara, "Bunlar çocukların gelişimlerini etkiliyor. Bir takım silgiler, yapıştırıcılar, kumaşlar zararlı maddeler içeriyor. Müşterinin bildiği markayı alması gerekir. Ftalat denilen madde çok zararlıdır. Veliler aldığı ürünlerde bunun olmamasına dikkat edilmeli. Müşteri bildiği yerden bildiği markayı güvenilir olmasına özen göstererek almalı. Aynı hammaddeyi kullanmışsanız aynı kalitede mal üretiyorsanız bunun iki ürün arasında yüzde 50 fark olamaz. Çok yüksek fark varsa aynı kalitede değildir. Bir kalem 10 kuruş bir kalem 1 liraysa bu aynı kalem değildir” dedi.

'ÇİN'DE ÜRETİLEN HER ÜRÜN KALİTESİZ DEĞİL'

BUGÜN TV’de Üç Nokta programına konuk olan Kara, Çin’de üretilen her ürünün kalitesiz olmadığını kaydetti. Talep edilen ürünün kalitesine göre Çin’de üretildiğini ifade eden Kara, pahalı ya da kalitesiz bir ürünün de orada üretilebileceğini söyleyerek teknolojideki en iyi ürünlerin Çin’de üretildiğini belirtti.

'TÜRKİYE'DE OKUMA ARTTI, GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİK'

Bünyesinde 168 mağaza bulunduran NT'nin, toplam mağaza alanının yüzde 60’ını kitaba ayırdıklarını aktaran Kara, Türkiye’de kitap okuma sayısının arttığını söyledi. Okullarda kitap okuma projelerinin çocuklara kitabı sevdirmek için güzel bir yöntem olduğunu kaydeden Kara şunları söyledi: “Çocuklar her gün bir sürü kitap okumuş oluyor. Çocukları kendi kendine bıraksak bu kadar kitap okumazlar. Bazı çocuklar okuma sevgisini burada ediniyorlar daha sonra eğitim hayatında da devam ediyor. Mersin ve Malatya’da kitap okumada Guinness rekorlar kitabına giren 2 tane proje ekibimiz oldu. Aynı anda en çok kitap okuyan insan rekoru şeklinde statlarda bu proje yapıldı."

MÜŞTERİYİ TANIYAN KART

Müşteriyi tanımak için Net Kart uygulamasını başlattıklarını söyleyen NT Genel Müdürü Murat Kara, “Net Kart ile müşterinin nelere ilgi duyduğunu, kaç çocuğu olduğunu, çocuklarına neler aldığını, ilgi duyduğu kırtasiye malzemeleri bilgilerini alarak müşteriyi ilgilendiren teklifler yapmak istiyoruz. Eğer tarih kitaplarından hoşlanıyorsanız yeni bir tarih kitabı çıktığında müşteriye bunun bilgisini gönderiyoruz” dedi.

KİTAP OKUMA TEŞVİK EDİLMELİ

Ki­tap oku­ma­ma nok­ta­sın­da tek so­ru­nun okur­dan kay­nak­lan­ma­dı­ğı­nı ifa­de eden Ka­ra, bel­li oran­lar­da ya­zar­la­rın ya­yı­n ev­le­ri­nin de oku­ru teşvik ede­cek et­kin­lik­ler yap­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di: “Tür­ki­ye­’de ki­tap oku­ma­da tekdü­ze yak­la­şım var. Sos­yal ya­şam alan­la­rı­nı oluş­tu­ra­cak fa­ali­yet­ler ol­ma­lı. Çay kah­ve vs. ik­ram­la­rı da ola­bi­lir. Bu­nu yay­gın­laş­tır­mak ve mo­der­ni­ze et­mek ge­re­ki­yor.
Kitap için uygun sandalye

Al­man­ya­’da bir ki­ta­be­vin­de in­san­la­rın ya­ta­rak ki­tap oku­ya­bi­le­cek­le­ri tarz­da san­dal­ye ya­tak ara­sı bir şey yap­mış­lar. Sır­tı­nı­zı yas­la­ya­rak ki­tap oku­yor­su­nuz. Sa­de­ce oku­ru suç­la­ma­mak ge­rek teş­vik edi­ci birta­kım al­ter­na­tif­ler ya­pı­la­bi­lir.”
<< Önceki Haber Ucuz Kırtasiye ürünleri çocuklarımızı tehdit ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER