Polis eşliğinde 3 okuma salonunu mühürlediler

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından sonra Türkiye genelindeki algıya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Polis eşliğinde 3 okuma salonunu mühürlediler

Adıyaman Belediyesi ekipleri, bugün polisler eşliğinde, bölgede yıllardır hizmet veren, verdiği eğitim kalitesi herkesin malumu olan Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (Sema-Der) okuma salonlarının boşaltılması işlemini yaptı. 

Adıyaman Belediyesi, Sema-Der tarafından SODES kapsamında yapımı tamamlanarak, okuma salonu olarak kullanılan binaların boşaltılması kararlaştırıldı.

Adıyaman Belediyesi yetkilileri, Sema-Der’e yapılan tahsisin usulsüz olduğunu iddia etti ve belediye meclis kararı alarak, binaların boşaltılmasını istedi. Belediye meclisinin aldığı karar sonrası Adıyaman Belediyesi zabıta ekipleri ve yetkilileri polis eşliğinde sabah Sema-Der’in okuma salonlarına geldi.

Fatih mahallesindeki Fatih Bilgi ve Kültür Evi, Yeşilyurt mahallesindeki Yunusemre Emre Bilgi ve Kültürevi, Cumhuriyet mahallesindeki Vefa Bilgi ve Kültürevi’ne aynı anda işlem yapıldı.
Ekipler kapıları açılmayan yerlere çilingir yardımıyla girdi. Ekipler okuma salonlarındaki eşyaları tek tek sayarak zabıt tuttu.

Sema-Der yetkilileri, yapılanların hukuka aykırı olduğunu dile getirerek, mahkeme kararı istediler. Belediye yetkilileri okuma salonlarının boşaltılmasıyla ilgili derneğe süre verildiğini ve bu sürenin geçmesinden dolayı mühürleyeceklerini ifade etti.

Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin, okuma salonlarının Türkiye genelindeki algı operasyonlarının devamı olduğu söyleyerek hukuki yollara başvuracaklarını ve sonuna kadar hukuki haklarını arayacaklarını kaydetti.

Adıyaman Belediyesi yetkilileri ise, boşaltma işleminin ‘usulsüz’ tahsisten dolayı gerçekleştiğini aktardı.



<< Önceki Haber Polis eşliğinde 3 okuma salonunu mühürlediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER