'Bir eğitim
öğretim yılı 180 iş gününden az olamaz' ilkesi nedeniyle 18
Eylül 2006'da başlayan eğitim öğretim yılının kapanışı 19 Haziran Salı gününe denk gelmişti. Bakanlık, bazı yıllar hafta içine denk gelen kapanış tarihini düzenlemek için yönetmeliğin 180 günü düzenleyen maddesinde değişikliğe gitti.
Talim ve Terbiye Kurulu'nca kabul edilen ve Bakan
Hüseyin Çelik'in imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanması için Baş
bakanlık'a gönderilen 'Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve
Sınav Yönetmeliği'nde '
ders yılının 180 iş gününden az olmaması esası' korundu. Ancak yönetmeliğin bu maddesine, "180. iş gününün haftanın ilk üç iş gününe rastlaması durumunda ders yılının bitim tarihi, bir önceki haftanın son iş gününe alınarak kısaltılabilir." cümlesi ilave edildi.
Yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir
genelge yayımlayarak okulların 15 Haziran'da
tatile gireceğini ilan edecek. Bir ders yılı süresi, 'derslerin başladığı günden kesildiği güne kadar okulun açık bulunduğu günler ile öğrencilerin törenlere katıldıkları resmi ve mahalli bayram günleri sayılarak' hesaplanıyor.
Bakan Hüseyin Çelik, okulların kapanışının hafta içine denk gelmesi nedeniyle böyle bir değişiklik öngördüklerini belirterek, "Kâğıt üzerinde birbirimizi kandırmanın manası yok. Okulların kapanacağı son iki gün,
pazartesi ve salı, pratikte ders olmuyor. Doğrusu, cuma gününden tatil etmek. Gerekli yönetmelik değişikliğini yaptık, önümüzdeki günlerde de genelgesini göndereceğiz." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, merkezî sınavlara girecek öğrencileri rahatlatmak için de öğrencilere bir hafta izin vermişti. Ortaöğretim Kurumları
Öğrenci Seçme Sınavı'na (OKS) girecek
ilköğretim son
sınıf öğrencilerini sınav öncesinde bir hafta izinli sayan
bakanlık, 1
7 Haziran'da Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek lise son sınıf öğrencilerinin tatilini de bugünden itibaren başlatmıştı.