Albayrak: Öğrenci yurtları 4 yıldızlı otel konforunda

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yeni yapılan bütün yurtların 4 yıldızlı otel konforunda olduğunu söyledi.

Albayrak: Öğrenci yurtları 4 yıldızlı otel konforunda

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak , kurumun 10 yıldır bir değişimin içinde olduğunu, bu değişime bağlı olarak modern bir şekilde gelişme sürecinin devam  ettiğini söyledi. 

Kurumun her yıl Antalya'da düzenlenen Otel Ekipmanları İhtisas Fuarını  takip ettiğini, buradaki yeni modelleri, yeni açılımları ve değişimleri yerinde  görerek kendi bünyesinde kabul edeceği şekilde uygulamaya başladığına işaret eden  Albayrak, ''Bazalı yatağa, yanma etkisi olmayan yataklara, yorgana geçişimiz  yurtların modernliğinin göstergesidir. Yeni yapılan bütün yurtlar 4 yıldızlı otel  konforunda. Her ilde birden fazla yurdumuz var'' dedi.

Yatak kapasitelerinin 308 bini bulduğunu vurgulayan Albayrak, ''Dünyada  51 devletten daha büyük bir kurumuz. 2003 yılında yurtlarda doluluk oranı  kasım-aralık aylarından itibaren yüzde 60'lara inerdi. Şimdi verilen modern  hizmet sayesinde mayıs ayının sonuna kadar yüzde 100'lerde devam ediyoruz'' diye  konuştu.
        
Albayrak, Türkiye'nin geleceğine katkı sağladıkları için çok mutlu  olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:  ''Bir öğrenci bizim yurtlarımızda kalıyorsa aldığı burslar sayesinde  kimseye muhtaç olmadan öğrenimini devam ettirebiliyor. 2012'de 53 yeni yurt açtık  ve 40 bin kapasiteyi öğrencilerimize sunduk. 2013'ün ilk 6 ayı sonunda 40'a yakın  yeni yurt açacağız. 30 binin üzerinde yeni kapasite olacak. Biz devamlı  çalışıyoruz, çalışmaktan zevk alıyoruz. Öğrenciler artık öğrenim hayatı süresince  yurtlarda yaşamaktan zevk alıyor. Önceden öğrenciler yurda yerleşir, ev bulunca  ayrılırdı. Şimdi ise son sınıfa gelen öğrencilerin bile kayıt sildirme oranı  yüzde 10-15 civarında.''
        
<< Önceki Haber Albayrak: Öğrenci yurtları 4 yıldızlı otel konforunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER