Eğitimciler, “Kurumlara ya pes et ya da dönüş” baskısı yapıldığını vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin kapatılması kanunun ardından başlattığı son çalışmayı GÜVEN-DER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı gündeme getirdi. MEB’in dershanecileri dönüşüme zorladığını belirten Kılcı, özel ders veren yerleri tespit etmek isteyen bakanlığın her ile “Kaçak ekibi” kurmak için harekete geçtiğini öne sürdü.
EKİPLER İHBAR EDECEK
Dershanelerin bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Kılcı, MEB’in özel ders isteyenlere engel koymaya çalıştığını belirtti. MEB’in illere 5 kişiden oluşan “Kaçak ekibi” kurmak için harekete geçtiğini açıklayan Kılcı, “Her ile kurmaya çalıştığı kaçak ekibi elinde patlar. Kurslar öğrencilerin ihtiyacını karşılayamıyor, veliler de çözüm yolları arıyor” diye konuştu. Kılcı, ekiplerin ders veren yerleri tespit ederek kapıya kilit vuracağını belirtti.
DÖNÜŞÜM DAYATMASI
Kılcı ayrıca dershanelerin her fırsattı sıkıştırıldığını belirterek ‘Ya pes et ya da dönüş’ diye baskılar yapıldığını belirtti.
KURUMLAR HURDAYA GİDECEK
Dershanelerden sadece dönüşüme uğrayanların gündemde tutulduğunu belirten Kılcı, yaklaşık 2 bin kurumun kepenk indireceğini dile getirdi. Kılcı, “Dershane olayları başladığında yaklaşık 4 bin dershane vardı. Bu sayı şimdilerde 3 bin 258’e düştü. Birçok dershane kapandı. Bu sayı hızla da artacak. Dershaneler hurdaya gidecek” ifadesini kullandı. 1 Eylül’ü sabırla beklediklerinin kaydetti.
NE ÖĞRETMEN NE ÖĞRENCİ MEMNUN
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Dershaneleri kapatmak uğruna öğrencilere kurslar açtılar. Ancak ne öğretmen aldığı ücretten ne de öğrenci aldığı dersten memnun” dedi.
DÖNÜŞÜM TAM BİR HAYAL
Özel eğitim veren kurumlar için yapılması planlanan dönüşümün gerçekleşmeyecek bir hayal olarak değerlendiren Kılcı, kurumların “Okul açmış gibi görünür içeride dershanecilik yaparız” düşüncesiyle hareket ettiğini söyledi. Kapanmayı 3 yıl ertelemek amacıyla 726 kurumun özel okul olmayı kabul ettiğini vurguladı.
BUGÜN GAZETESİ