Son dönemlerde aldığı tartışmalı kararlarla adından sıkça söz ettiren Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda çok konuşulacak tartışmalı bir kararın daha altına imza attı. Bakanlık, tam gün eğitim veren anaokullarının, aldığı kararla yarım gün eğitim vereceğini duyurdu.
ANNE VE BABALARA KÖTÜ HABER
Milli Eğitim Bakanlığı çalışan anne ve babaları zora sokacak bir uygulamaya imza attı. Artık anaokullarında tam gün eğitim verilmeyecek.
Kayıt döneminin tam ortasında uygulanmaya başlanan ve aileleri tedirgin eden yeni karar, 26 Temmuz'da resmi gazetede yayımlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne dayanarak yapıldı. Söz konusu yönetmelik valiliklere genelge olarak gönderildi.
ANAOKULU'NDA İKİLİ EĞİTİM
Tartışmalı yönetmelikte okul öncesi eğitim kurumlarında günde 50'şer dakika olmak üzere aralıksız 6 saat eğitim yapılacağı belirtilirken bunun ikili eğitim şeklinde olduğuna dikkat çekildi.
Eğitim saatleri 08:00 -13:00 ya da 13:30-18:30 arası olmak üzere ana okulları yarım gün olarak belirlendi. 8 Ağustos tarihinden önce anaokullarına tam gün kayıt yaptıran veliler, haberi duyunca adeta şok oldu.
ÇALIŞAN VELİLER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI
Aileler Milli Eğitimin kararı üzerine çocuklarını emanet edebilecekleri kurum arayışına girdi. Çalışan anne ve babalar, bakıcı ya da tam gün eğitim veren özel okullara yönelirken bunu fırsat bilen bazı özel okullar da fiyatlarını yükseltti.
AİLELER DÜŞÜNCELİ
Veliler, sendikalara ve okul yönetimlerine şikayet yağdırdı. Şimdi bakıcı bulamayan ya da maddi yük gerekçesiyle özel okulları tercih etmeyen aileler, çocuklarını kime emanet edeceklerini düşünüyor.